Για πρώτη φορά – Μεγάλες ανατροπές στην τηλεθέαση των καναλιών

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό στη «χαρτογράφηση» του τηλεοπτικού τοπίου από τη Nielsen εμφανίστηκαν, χθες, πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας -σε σύνολο 10- με διψήφια μερίδια.

Η εβδομάδα που «άνοιξε» τη Δευτέρα νοηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της τηλεοπτικής σεζόν με τις σειρές να παίρνουν ξανά τις θέσεις τους στα προγράμματα των καναλιών έπειτα από την ανάπαυλα των εορτών, μαζί με την προσθήκη νέων παραγωγών οι οποίες έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένες να βγουν στον «αέρα», από χθες και σταδιακά τις επόμενες ημέρες, στην πλειονότητά τους.

Επόμενο ήταν ο κατακερματισμός των τηλεθεατών να είναι πιο έντονος αλλά και να στρέψουν την προσοχή τους στα γραμμικά κανάλια και κάποιοι οι οποίοι προτιμούσαν έως την Κυριακή σε άλλους προορισμούς μέσω της τηλεόρασης. Σημαντική μερίδα πάντως εξακολουθεί να κατευθύνεται στα αποκαλούμενα από την εταιρεία μετρήσεων τηλεθέασης «Others», ανάμεσα τους η παρακολούθηση περιφερειακών/τοπικών καναλιών, χρήση DVD (υπάρχουν ακόμα τέτοια) ή ότι άλλο που όμως δεν περιγράφεται με σαφήνεια.

Στην προκειμένη περίπτωση τα συλλήβδην «Others» απέσπασαν 21% μερίδιο- το μεγαλύτερο από την ημερήσια πίτα τηλεθέασης. Μια ημέρα πιο πριν, την Κυριακή το μερίδιο τους ήταν 34%.

Μεταξύ των καναλιών εθνικής εμβέλειας ξεχώρισε το Mega έχοντας αποσπάσει μερίδιο 14,4% με τη σειρά «Η γη της ελιάς», κυρίως, να κάνει τη διαφορά.

Ο ΑΝΤ1 ήταν ο δεύτερος σε προτιμήσεις τηλεοπτικός σταθμός με απόδοση κοντά στο 14%. Ρυθμιστικό ρόλο έπαιξαν η βελτιωμένη απόδοση της σειρά «Η μάγισσα», η επανένταξη της σειράς «Παγιδευμένοι» και η εντυπωσιακά- σε σχέση και με το προχωρημένο της ώρας- ανοδική πορεία του τοκ σόου «The 2night show».

Μικρή τάση ανόδου σημείωσε ο ΣΚΑΪ, με το «Survivor» να συγκρατεί κόσμο στη συχνότητα του σταθμού παρά τον έντονο ανταγωνισμό. Συνέβαλε το γεγονός ότι στο χθεσινό επεισόδιο υπήρχε η διαδικασία ασυλίας παίκτη. Η απόδοση του προγράμματος έχει διαφοροποιηθεί έτσι κι αλλιώς καθώς ήδη από την Κυριακή έχει να αντιμετωπίσει αφενός τις σειρές μυθοπλασίας των άλλων καναλιών αλλά και το «Masterchef».

Τα ομόσταυλα Alpha και Star ήταν σχεδόν ισοδύναμα – το Star απέσπασε μερίδιο μεγαλύτερο από του Alpha μόλις κατά 0,3%. Αμφότερα πάντως συγκριτικά με τις αποδόσεις που είχαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκαν με βελτιωμένα μερίδια τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η ΕΡΤ1, κυρίως με την καλύτερη συγκέντρωση τηλεθεατών στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» και την σταθερή απόδοση από την «Παραλία» απέσπασε μερίδιο κοντά στο 6%, ενώ το Open κατάφερε να αποκομίσει μόλις το 4,3% από την πίτα. «Μια απ’ τα ίδια» για Μακεδονία TV, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ2.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...