Για «κρυφή μνημονιακή ατζέντα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση

Για «κρυφή μνημονιακή ατζέντα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση. Βολές κατά της κυβέρνησης με αιχμή την «προαναγγελία Τσακλόγλου ότι στο τέλος της τριετίας η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης» εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τσακλόγλου περί μελλοντικής αύξησης των ορίων ηλικίας, δεν έγιναν τυχαία. Η Ν.Δ. κυβερνά, όχι υλοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά βάσει της κρυφής ατζέντας που έχει ως στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της» επισημαίνει σε δήλωσή του.

«Η τακτική είναι γνωστή: Υπουργοί και Υφυπουργοί με ‘τυχαίες’ δηλώσεις, που μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ‘δήθεν’ διαψεύδει, ανοίγουν ένα- ένα τα καυτά ζητήματα για την κοινωνία και την οικονομία: Φορολογικό νομοσχέδιο- τσεκούρι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Δηλώσεις κ. Γεωργιάδη περί οριζόντιας περικοπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, και τώρα η προαναγγελία Τσακλόγλου ότι στο τέλος της τριετίας η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης» συμπληρώνει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γαβρήλος κάνει λόγο για «μνημονιακές πολιτικές, σε καιρό ‘δήθεν’ κανονικότητας, με στόχο την εξόντωση των εργαζομένων και την φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας» την ώρα που – όπως επισημαίνει – «λίγοι και εκλεκτοί δεν ελέγχονται για την αισχροκέρδεια, την καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας, τον υπέρογκο πλουτισμό».

Υπενθυμιζεται ότι χθες ερωτήθηκε για το θέμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος διέψευσε πως θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Και δεν είπε αυτό ο κ. Τσακλόγλου» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και διευκρίνισε πως ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που θα γίνει το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ