Γιατί η κυβέρνηση προβάλλει την ατζέντα Βαρουφάκη και τη «Δήμητρα»

Λίγο με τη «Δήμητρα» και λίγο με την «κυβέρνηση των ηττημένων» το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα αποφύγει τη μεγάλη και σοβαρή συζήτηση για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και φυσικά για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα και αναδεικνύοντας επικοινωνιακά ένα θέμα που ρεαλιστικά αφορά λίγους -καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πρόκειται να κυβέρνησει την χώρα-, αποφεύγει να μπεί στα δύσκολα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και τρεις μέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει στην πολιτική ατζέντα το θέμα των κλειστών τραπεζών και το νέο νόμισμα για το οποίο μιλά ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, λες και το δίλλημα για τους πολίτες είναι ευρώ ή «Δήμητρα». Ο πρωθυπουργός έβγαλε μέχρι και μαντινάδα για αυτό το θέμα θέλοντας προφανώς να ενισχύσει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ισχυριζόμενος ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν και νέα μνημόνια, ενώ επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜεΡΑ25.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι υποψήφιοι βουλευτές στις επαφές τους με τους πολίτες δέχονται τις έντονες αντιδράσεις για την ακρίβεια η οποία δεν φαίνεται να έχει κοπάσει παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Την ίδια στιγμή εμφανίζονται να μην κατανοούν το περίεργο χιούμορ των κυβερνητικών στελεχών που σε κάθε συζήτηση βάζουν το θέμα της «Δήμητρα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...