Γάζα: Στους 4.137 οι νεκροί, ανάμεσά τους 1.661 παιδιά

Στους 4.137 ανέρχονται οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του θύλακα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 1.661 παιδιά.

Δίνοντας συνέντευξη Τύπου έξω από το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ασράφ αλ-Κούντρα έκανε επίσης γνωστό ότι 13.260 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 4.000 αγνοούνται.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια μεγάλη σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού μας, κατά των μουσουλμάνων και των χριστιανών… Το Ισραήλ αναμφίβολα πρόκειται να διαπράξει περισσότερες σφαγές και ο διεθνής κόσμος το βλέπει αυτό», είπε.

«Γίνονται επεμβάσεις στο πάτωμα, στο έδαφος, στους διαδρόμους του νοσοκομείου», ανέφερε επίσης για την λειτουργία του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι:

  • Επτά νοσοκομεία και 21 κέντρα υγείας είναι πλέον εκτός λειτουργίας.
  • 46 μέλη ιατρικών ομάδων έχουν σκοτωθεί.
  • 23 ασθενοφόρα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Al-Shifa, από όπου μίλησε ο αλ-Κούντρα, είναι η κύρια ιατρική εγκατάσταση της Γάζας και σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα έχει καύσιμα για να λειτουργήσει με τις γεννήτριές του για 24 ώρες ακόμη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ