Γάζα: «Μας είπαν να έρθουμε εδώ και τώρα μας βομβαρδίζουν» – Κολαστήριο η Χαν Γιόυνις

Περίπου 600.000 – 700.000 αμάχους από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υποδέχθηκε το τελευταίο διάστημα η πόλη Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι περισσότεροι ζουν με 1 λίτρο νερό και λίγο αραβικό ψωμί την ημέρα. Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα τελευταία 24ωρα καθώς το Ισραήλ εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων της Χαμάς, βομβαρδίζει και τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Οι άνθρωποι άφησαν τα πάντα στον Βορρά. Τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τις ζωές τους. Ήρθαν στον νότο και παλεύουν τώρα να βρουν καταφύγιο. Τα τρόφιμα είναι ελάχιστα. Πολλοί πίνουν βρόμικο νερό. Η κατάσταση είναι ζοφερή» λέει ο δημοσιογράφος του BBC, Ρουσντί Αμπουαλούφ, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γάζας και έχει εγκατασταθεί στη Χαν Γιούνις με την οικογένειά του. «Έχουν γίνει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στην ασφαλή περιοχή αυτή που μας είπαν να έρθουμε» τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ριγιάντ Τζαάμπας, Παλαιστίνιος που επίσης αναγκάστηκε να καταφύγει στη Χαν Γιούνις. «Μας εξόρισαν από την Πόλη της Γάζας. Είπαν ότι η Χαν Γιούνις είναι ασφαλής περιοχή. Τώρα δεν υπάρχει ασφαλές μέρος σε όλη τη Γάζα» δήλωσε στο Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσιεύει μία σειρά από φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν την έκταση της καταστροφής από τον βομβαρδισμό της πόλης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ