«Βόμβες» του Τραμπ για ΝΑΤΟ και Ρωσία

Αντιμέτωπος με τις προκλήσεις για την υποψηφιότητά του λόγω της ηλικίας του, ο Τζο Μπάιντεν δεν βλέπει σημαντικό ανταγωνισμό στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρά την προεκλογική του καμπάνια με ακόμη πιο τολμηρές δηλώσεις.

Τον τελευταίο καιρό, ο Τραμπ επικεντρώθηκε στα μέλη του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πως θα υποστήριζε τη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μιας χώρας της Συμμαχίας που δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νότια Καρολίνα, ανέφερε ότι ένας ηγέτης μιας «μεγάλης χώρας» του είχε θέσει μια υποθετική κατάσταση όπου η χώρα του δεχόταν επίθεση από τη Μόσχα χωρίς να έχει εκπληρώσει τις δαπάνες της για το ΝΑΤΟ.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι απάντησε πως δεν θα προστάτευε την χώρα που δεν πλήρωσε, κάνοντας μάλιστα λόγο για ενθάρρυνση της Ρωσίας να προχωρήσει με τις ενέργειές της. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε τα σχόλια του Τραμπ ως «αποκρουστικά και απαράδεκτα», τονίζοντας τις επιπτώσεις τους στην αμερικανική εθνική ασφάλεια και την παγκόσμια σταθερότητα.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει σημαντική χρηματοδότηση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022. Τα σχόλια του για την ανάγκη μείωσης της αμερικανικής συνεισφοράς στο ΝΑΤΟ και η κριτική του για την υποστήριξη προς την Ουκρανία συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ