Βόμβα: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν αποκάλυψε αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ – Τα στελέχη της ΝΔ που θα ψηφίσουν Κασσελάκη

Δεν αποκάλυψε αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έχει αναλάβει σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ήμουν στη ΝΔ κανείς δεν με ρώτησε αν θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία, τώρα, βοηθάω τεχνοκρατικά τον ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει τους στόχους του.
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. (…)
Ξέρετε πόσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ξέρω που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές;
Πάρα πολλά.

Αλίμονο, αν τα έλεγα δημόσια» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Σπηλιωτόπουλος.
Ερωτηθείς πώς έφτασε στο ΣΥΡΙΖΑ και πώς είναι η συνεργασία με τον κ. Κασσελάκη, ο κ.Σπηλιωτόπουλος ξεκαθάρισε την πολιτική του ταυτότητα, θύμισε την πορεία της πολιτικής του διαδρομής και έκανε λόγο αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια σχέση που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης.
«Να θυμίσω ότι η πολιτική μου ιδιότητα, δηλαδή η ιδιότητα στην ενεργό κοινοβουλευτική δράση, έχει ανασταλεί εδώ και μία δεκαετία και από το σημείο αυτό, δηλαδή από το σημείο που παραιτήθηκα από βουλευτής, πράγμα το οποίο είναι και ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας. συνήθως οι βουλευτές χάνουν εκλογές, δεν παραιτούνται, εγώ παραιτήθηκα και το λέω αυτό διότι έχει την αξία του, τη συμβολική και την ουσιαστική, έκανα μία, από εκείνο το σημείο και μετά, δική μου επαγγελματική διαδρομή στο χώρο της επικοινωνίας και στο χώρο της έρευνας.
Ως εκ τούτου, όταν δέκα χρόνια δουλεύεις πάνω στο χώρο της επικοινωνίας και της στρατηγικής ανάλυσης και εταιρικά και όσον αφορά πρόσωπα, είναι λογικό ότι κάποια στιγμή αυτό θα σε φέρει κοντά και στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας» ανέφερε ο κ.Σπηλιωτόπουλος.

Πάντα ήμουν στο δημοκρατικό προοδευτικό κέντρο

«Στην προκειμένη περίπτωση έγινε αυτή η συνάντηση με την προσπάθεια που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα θα μου πει κανείς, ωραία, ήρθε μία τεχνοκρατική συνεργασία, επαγγελματίας είσαι, λογικό είναι να προχωρήσεις από τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα τα έχεις αφήσει πίσω σου δέκα χρόνια και δουλεύεις μόνος σου.
Ορθόν.
Από την άλλη πλευρά όμως, γιατί δεν μου αρέσει να κρύβομαι, υπήρχε και μια προδιάθεση θετική όσον αφορά τις πολιτικές μου απόψεις.
Διότι, εγώ έφυγα γι’ αυτό παραιτήθηκα οικειοθελώς, γιατί δεν συμφωνούσα με τη στροφή που έκανε η Νέα Δημοκρατία από το μεσαίο χώρο, που με κόπο και θυσίες κάναμε για να ανοιχτούμε στο χώρο του μεσαίου χώρου, έκανε ένα πισωγύρισμα, στα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά στο πιο λαϊκό κομμάτι της Δεξιάς.
Ήταν μια πολιτική του επιλογή.
Από εκείνο το σημείο λοιπόν και μετά εγώ παρέμεινα στον μεσαίο χώρο.
Δεν έφυγα και παρέμεινα αυτό που πάντοτε ήμουν.
Δηλαδή, αν με ρωτήσει κανείς πώς προσδιορίζω τον εαυτό μου ταυτοτικά, τον προσδιορίζω στον χώρο του δημοκρατικού προοδευτικού κέντρου.
Εκεί ήμουν πάντα.
Γι’ αυτό το λόγο πίστεψα και τον Κώστα Καραμανλή όταν με κάλεσε ως τεχνοκράτη στην αρχή και μετέπειτα φυσικά είχα κι εγώ γιατί πίστεψα σε αυτόν, την πολιτική μου διαδρομή για να αγκαλιάσουμε τον μεσαίο χώρο.
Εμένα, το δικό μου πνευματικό παιδί είναι ο μεσαίος χώρος» επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν λοιπόν είσαι στο μεσαίο χώρο και βλέπεις ότι εκ των πραγμάτων η προσπάθεια που γίνεται από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άνοιγμα από την αριστερή και ξεκάθαρη ταυτότητά του και προς το χώρο του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου και επιχειρεί διείσδυση στο μεσαίο χώρο, προφανώς λοιπόν αυτό το σημείο συνάντησης είναι εφαπτόμενο.
Όταν λοιπόν σε αυτό το σημείο συνάντησης, ιδεολογικά και πολιτικά εφαπτόμενο, έρχεται και μια τεχνοκρατική συνεργασία, προφανώς ανταποκρίνεσαι και προφανώς αφήνεις αυτή τη σχέση να ωριμάσει.
Και είμαστε ακριβώς σε αυτή τη φάση, που η σχέση ωριμάζει» τόνισε ο κ.Σπηλιωτόπουλςο, αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορία, έχει τη δική του παρακαταθήκη και είναι ένα κόμμα το οποίο δεν είναι δογματικό, διαρκώς εξελίσσεται και μετεξελίσσεται».
«Υπό αυτή λοιπόν την έννοια, προφανώς στηρίζω αυτή την προσπάθεια και τεχνοκρατικά και πολύ οικεία, γιατί σε πολιτικό επίπεδο, από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται σε έναν χώρο και προοδευτικό και δημοκρατικό του μεσαίου χώρου του κέντρου προφανώς τον ακούω και προφανώς αυτή τη στιγμή αισθάνομαι καλά με αυτό» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα το δείτε στα κανάλια – Σκληρή γραμμή από Μαξίμου και μεγαλοεπιχειρηματίες υπέρ Λατινοπούλου μέχρι τις εθνικές εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν...

Η Νάνσυ «καίει» με την ατζέντα της την VIP Αθήνα

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Ο Ανδρουλάκης μοιράζει αντικρουόμενα ρεπορτάζ στα μαγαζιά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη;

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....