Βόμβα Ανδρουλάκη: «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ»

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με την προοδευτική Αριστερά και το προοδευτικό κέντρο αλλά με στόχο να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές και συντηρητικές αντιλήψεις και τη κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι, οι εκλογές της Κυριακής ήταν η πρώτη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από χρόνια κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε 13 στις 13 Περιφέρειες και απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση. Απέτυχε. Πήρε ένα στοίχημα στις πλάτες του και, ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τη δεύτερη Κυριακή, του γύρισε την πλάτη λέγοντας “δε θέλω τα μακριά χέρια του Μαξίμου να είναι η αυτοδιοίκηση, θέλω αυτοδιοίκηση δίπλα σε μένα”», τόνισε ενώ, σχετικά με το ότι, η Νέα Δημοκρατία, πριν 3 μήνες στις εθνικές εκλογές πήρε 41%, απάντησε πως, «στην πολιτική τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο κόσμος έχει προβλήματα. Ακρίβεια, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Και στα δύο η ΝΔ έχει αποτύχει. Στους θεσμούς έχει αποτύχει. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνει να τα βρίσκει ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης με τον Βελόπουλο αποβραδίς για να αλώσουν την ανεξάρτητη ΑΔΑΕ και να μπει εμπόδιο στον κ. Ράμμο; ».

Στις εθνικές εκλογές οι πολίτες δεν έβλεπαν εναλλακτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, «στις εκλογές, ένας λόγος της νίκης της ΝΔ ήταν ότι οι πολίτες δεν έβλεπαν μία εναλλακτική. Πιστεύω ότι, στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, για να ηττηθεί η ΝΔ. Και φάνηκε ότι, η συνταγή που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση ήταν σωστή» ενώ, σχετικά με τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα, για το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κατέβηκαν σε ενιαίο μέτωπο, απάντησε ότι, «μάλλον ξεχνάμε ότι αυτά συνέβησαν πριν τις εκλογές, που έλεγα εγώ ότι τα διλήμματα είναι ψεύτικα. Το αποτέλεσμα του ελληνικού λαού απέδειξε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να κάνει διακυβέρνηση με κανένα κόμμα, ούτε με απλή, ούτε με ενισχυμένη αναλογική, άρα ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Εγώ στον ελληνικό λαό λέω ότι έχουμε τη συνταγή, με ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «Η νικηφόρα συνταγή ήταν αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και όχι περιχαρακωμένη στα κόμματα. Πρόσωπα υψηλής επιστημονικής επάρκειας που να μπορούν να υλοποιήσουν προγραμματικά σχέδια. Αυτή είναι η στρατηγική μας. Προγραμματικές συμφωνίες στη βάση της κοινωνίας και όχι παζάρια σε επίπεδο κορυφής. Εγώ παζάρια σε επίπεδο κορυφής για να παίρνουν ρόλους κάποιοι τυχοδιώκτες δεν πρόκειται να κάνω. Συνεργασίες στη βάση της κοινωνίας για να υπάρχει αξιόμαχος αντίπαλος απέναντι στη συντήρηση προφανώς θα κάνω, έκανα και κερδίσαμε την πρώτη Κυριακή».

«Ψέγουν εμάς αυτοί που πανηγύριζαν από τη Νέα Υόρκη τη νίκη μας στην Αθήνα»

Για την επιμονή, ήδη από το βράδυ των εκλογών, του Στέφανου Κασσελάκη στη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός, υπογραμμίζοντας ότι, «είναι πολύ ωραίο να προσπαθείς να προσαρμόσεις την πραγματικότητα στα μέτρα σου. Είχαμε μία νικηφόρα στρατηγική κατά την οποία δεν δίναμε χρίσματα. Και τα καταφέραμε. Αυτό είναι μία άλλη κουλτούρα και μία άλλη αντίληψη. Επειδή ακούω διάφορα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το να ψέγουν εμάς που πανηγυρίζουμε για τη νίκη αυτή… δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα και να λένε ότι εμείς κακώς πανηγυρίζουμε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μία περιδίνηση»

Όσον αφορά τα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μία περιδίνηση. Δεν θα σηκώσουμε εμείς τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είναι προοδευτικό; Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ειλικρινές, όσο ήταν και το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αριστερά, οι οποίοι πραγματικά θέλουμε να συμπορευτούν μαζί μας, υπάρχουν άνθρωποι και στο προοδευτικό κέντρο που θέλουμε να είναι μαζί μας. Τι είναι προοδευτικό σήμερα; Ακούω για “προοδευτικό κέντρο” – είναι μία συζήτηση που γινόταν πριν τις εκλογές. Είναι ο Μητσοτάκης που τα βρίσκει με τον Βελόπουλο και με τον Μπέο; Στην Αριστερά, είναι προοδευτικό να λένε κάποιοι, πριν από μερικούς μήνες, και να ονοματίζουν τα ΜΜΕ ως “βοθροκάναλα”, και τώρα που τους παίζουν μέρα – νύχτα, όχι για πολιτικούς λόγους αλλά για βόλτες με σκυλάκια, δεν υπάρχει πια αυτή η έννοια;».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι, «με τη στρατηγική μας απέδειξα ότι εμείς, μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες, αλλά προγραμματικές στη βάση της κοινωνίας και όχι με αποφλοιωμένες και τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις» και κατέληξε πως, «στόχος μας είναι να ηττηθεί η ΝΔ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ