Βρετανία: Σε κρίση η Metro Bank, ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

Η βρετανική Metro Bank πιθανότατα θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια για να στηρίξει τον ισολογισμό της, με τις προοπτικές να είναι ζοφερές για την τράπεζα.

Ορισμένοι οίκοι αξιολόγησης και επενδυτικές τράπεζες υποβάθμισαν τη μετοχή της τράπεζας μετά από ένα δύσκολο 24ωρο κατά το οποίο η διαπραγμάτευση της μετοχής ανεστάλη, μετά τη βουτιά άνω του 29% την Τετάρτη.

Η τράπεζα, που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 250 εκατομμύρια λίρες (305 εκατομμύρια δολάρια) σε μετοχική χρηματοδότηση και 350 εκατομμύρια λίρες χρέους. Η Metro Bank επιβεβαίωσε σε δήλωσή της νωρίς την Πέμπτη ότι εξετάζει «τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσει τον ισολογισμό της».

Αργά την Πέμπτη, προέκυψαν αναφορές ότι η τράπεζα βρισκόταν σε συζητήσεις για την πώληση του ενός τρίτου του χαρτοφυλακίου υποθηκών της. Αντίπαλες τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της HSBC, Lloyds Banking Group, αλλά και ο όμιλος NatWest είναι τώρα έτοιμοι να αγοράσουν περίπου 3 δισ. λίρες από το χαρτοφυλάκιό τους, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Sky News και τους FT.

Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων θα μείωνε τα κέρδη της τράπεζας αλλά και θα μείωνε απότομα το ποσό του κεφαλαίου που αναγκάζεται να κρατήσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ