Βουλή: Κόντρες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κόντρες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κόντρες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Με την πλάτη στον τοίχο είναι η κυβέρνηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ. Το νομοσχέδιο που έχει πυροδοτήσει και γαλάζιες αντιδράσεις βρέθηκε στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης η οποία το αποκαλέσε «φοροληστρικό» και «καταιγίδα».

«Εξαπατά τους πολίτες και τους φορολογεί με άσχημο τρόπο», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης και έστειλε το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ομπρέλα προστασίας σε αυτή την καταιγίδα για τους πολίτες.

Νωρίτερα κι ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι είναι του «ποδαριού».

Τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εστίασε στη βούληση για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Θέλουμε να πατάξουμε την φοροδιαφυγή; Ή θέλουμε κάθε φορά να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Η ευκαιρία που δόθηκε στην κυβέρνηση να βελτιώσει και να προσαρμόσει το νομοσχέδιο έχει αποδειχθεί», είπε για να προσθέσει ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση το κάνει με συνείδηση και ως αποτέλεσμα είναι η αξιοπιστία της οικονομίας.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση «κοντραρίστηκαν» και για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο και την ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι έθεσε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα 36 ώρες πριν συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό και όχι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάνοντας λόγο για γκάφα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ουσιαστικά επρόκειτο για πενθήμερες διακοπές του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο. Αν ήθελε να θέσει το θέμα των Γλυπτών, ας το έλεγε στον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, και όχι στην τηλεόραση», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να θέσει το θέμα της αμυντικής συμφωνίας Αγγλίας – Τουρκίας.

«Αντί να μιλήσει και να ζητήσει να μην γίνει η συμφωνία και να μην δοθούν όπλα από τους Βρετανούς στην Τουρκία, έδωσε τη δυνατότητα στον Σούνακ να του ρίξει πόρτα και να ευτελίσει την Ελλάδα», ανέφερε με τον Κώστα Τσιάρα να απαντά πως όσα έγινα αυτές τις μέρες στο Λονδίνο δεν έχουν προηγούμενο και έχουν καταδικαστεί και από την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Είναι κατανοητό ότι κάποιοι επιχειρούν να δείξουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες. Ξεχνάει κανείς επί ποιας κυβέρνησης ξεκίνησε το δίκαιο οικουμενικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων, επί ΠΑΣΟΚ με τη Μελίνα Μερκούρη», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πρωτοβουλία γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καλώντας τον κ. Τσιάρα να απαντήσει εάν θα την ψηφίσει. «Θα ψηφίσετε τον γάμο και την τεκνοθεσία; Ναι η όχι; Την προδοσία που έγινε στις Πρέσπες πάτε να την κάνετε και εσείς τώρα», υποστήριξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ