Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Απόντες οι Σπαρτιάτες

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής η Βουλή τίμησε τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στην ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «έπαλξη δημοκρατικής εποποιίας», υπογραμμίζοντας ότι μισό αιώνα μετά μας καθοδηγεί.

Ο Κώστας Τασούλας ο οποίος επέκρινε όλους όσοι με γραφικές και απαράδεκτες υπερβολές επιχειρούν να αμαυρώσουν το κυρίαρχο μήνυμα του Πολυτεχνείου, το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ανέφερε πως ισχύει αυτό που είχε πει ο Ελύτης ότι «μια ημέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι».

«Σήμερα είναι μία μέρα εθνικού αναστοχασμού για τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας μας, αλλά και τις αδυναμίες και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της», σημείωσε από πλευράς ΝΔ ο Κώστας Τσιάρας, ενώ ο Γιώργος Γαβρήλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επαγρύπνηση για την αποφυγή παλινόρθωσης φασιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η σπίθα που φώτισε τη ζωή μιας ολόκληρης χώρας που βρισκόταν στο γύψο και πυξίδα για το μέλλον, ώστε να παραμείνουμε άγρυπνοι φρουροί για τα δημοκρατικά κεκτημένα», σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ η Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ, είπε ότι το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία- Ελευθερία» παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.

«Πολιτικό θρύλο της νεότερης Ελλάδας», χαρακτήρισε την εξέγερση των φοιτητών η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση, ενώ από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος είπε ότι «δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι σε κανενός είδους καταπίεση».

Την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας να ανακηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου εθνική γιορτή και επίσημη αργία του κράτους διατύπωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο, απορρίφθηκε.

Απόντες από την ειδική συνεδρίαση, όπως και στο παρελθόν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ήταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ