Βαριά ήττα της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη λίγο πριν από τις ευρωεκλογές – Σάρωσε η Πανσπουδαστική του ΚΚΕ (vid)

Βαριά ήττα καταγράφει για μία ακόμη χρονιά η κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία δείχνουν πως η παράταξη του ΚΚΕ, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση.

Οι φοιτητές στους περισσότερους συλλόγους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας. Η ΔΑΠ όπως όλα δείχνουν, για μία ακόμη χρονιά δεν πρόκειται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, στο οποίο αναμένεται ξανά να συμφωνήσουν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, αφού ήδη με non paper στα ΜΜΕ, αυτοανακηρύχθηκε… 1η δύναμη, πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με στόχο προφανώς να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις.

Ήδη έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων, όπως έχουν δημοσιευτεί και υπογραφεί από τις εφορευτικές επιτροπές, που συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, με τα αποτελέσματα να συμφωνούν σε γενικές γραμμές στα site των παρατάξεων που μεταδίδουν live τα αποτέλεσματα, εκτός φυσικά από της ΔΑΠ και να βγάζουν 1η δύναμη ξανά την ΠΚΣ.

Με ποσοστό ενσωμάτωσης 20%, λαμβάνουν:

«Πανσπουδαστική ΚΣ» 2.268 ψήφοι και 53,21%. ΔΑΠ – ΝΔΦΚ 559 ψήφους και 13,12%. ΠΑΣΠ 55 ψήφους και 1,29%. ΕΑΑΚ 233 ψήφους και 5,47%. ATTACK 124 ψήφους και 2,91%. Δίκτυο 24 ψήφους και 0.56%

Σημειώνεται ότι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισαν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε χώρο εκτός ΑΕΙ και συγκεκριμένα στο… Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Κεραμεικό.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν τη διαδικασία αυτή και ανέφεραν πως γίνεται με παράτυπο τρόπο κόντρα στις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων, δίχως να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πραγματοποίησαν φοιτητικές εκλογές στο κεντρικό κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πατησίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...