Βίτσας και Φίλης επιχειρούν να «μαζέψουν» τα περί νέου κόμματος χωρίς να το… κλείνουν εντελώς

Στη σκιά των διαγραφών Κασσελάκη οι Νίκος Φίλης και Δημήτρης Βίτσας επιχειρούν να μαζέψουν τα περί νέου κόμματος που προέκυψαν χθες από αναφορές του δεύτερου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, χθες είχε αναφερθεί σε Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά λέγοντας μεταξύ άλλων «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Σήμερα, μετά την θύελλα που έχει ξεσπάσει με τις χθεσινές διαγραφές ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου στον Ant1 ανέφερε ότι δεν υπάρχει διάθεση για τα στελέχη της «Ομπρέλας» να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως ο τίτλος στον οποίο αναφέρθηκε αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, αν και άφησε ανοιχτό η αναφορά αυτή να αφορά και κάτι άλλο.

Ειδικότερα στο ερώτημα της δημοσιογράφου αν «η Ανανεωτική και Οικολογική Αριστερά στην οποία αναφερθήκατε χθες είναι ένα νέο κόμμα το οποίο θα φτιάξετε εσείς και οι σύντροφοί σας όταν αποχωρήσετε;» απάντησε:

«Καταρχήν, εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να φύγουμε από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω ή αύριο δεν ξέρω τι άλλο, θα πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι αριστερό αν είναι οικολογικό και να είναι και σύγχρονο».

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Open, απέρριψε τα περί εξαγγελίας νέου κόμματος, καθώς και ότι το κείμενο της «Ομπρέλας» προαναγγέλλει δημιουργία κόμματος είπε όμως ότι θα υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις για «το τι θα κάνουμε» και πως οι διαγραφές επιταχύνουν τις εξελίξεις.

«Δεν εξαγγέλλουμε ίδρυση κόμματος, το τι θα κάνουμε είναι θέμα συλλογικής απόφασης», ανέφερε και πρόσθεσε πως τα όσα είπε χθες ο Δημήτρης Βίτσας είναι προσωπική του άποψη που είναι σεβαστή. Σημείωσε ωστόσο πως «θα τα κουβεντιάσουμε όλα, αυτές είναι νέες εξελίξεις, επιταχύνουν τα πράγματα, κόβουν την πιθανότητα δεύτερων σκέψεων και δείχνουν ότι η αναστολή του συνεδρίου δεν ήταν για λόγους τεχνικούς αλλά για λόγους εκκαθάρισης του κόμματος και αυτό διώχνει τον κόσμο».

«Το κείμενο της “Ομπρέλας” δεν προαναγγέλλει αλλά οι εξελίξεις σπρώχνουν. Ήταν ένα κείμενο αγωνίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαγραφές επιταχύνουν, τι κάνουν; Αν το κλίμα είναι ασφυκτικό ενός αρρωστημένου αρχηγισμού που διαμορφώνει στο τέλος ένα μικρό κόμμα κεντροδεξιού προσανατολισμού;», πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...