Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν ο Μπάιντεν σε ρόλο «σφαγέα» πρότεινε τον χωρίς έλεος βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας (vid)

«Εγκληματία πολέμου» αποκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά φυσικά δύσκολα μπορεί κάποιος να πάρει στα σοβαρά τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκτός από την σοβαρή διεθνή ανησυχία που εκφράζεται για το αν πράγματι μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Τζο Μπάιντεν έχει “μαύρο” – κατασκότεινο παρελθόν.

Ένα παλιό βίντεο του Τζο Μπάιντεν από το 1998 κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γερουσία των ΗΠΑ για τη σύγκρουση Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας είναι αποκαλυπτικό.

«Πρότεινα τον βομβαρδισμό του Βελιγραδίου, ήθελα να στείλω Αμερικανούς πιλότους εκεί και να ανατινάξω όλες τις γέφυρες στο Ντράιν», δήλωνε ο Μπάιντεν εκείνη την εποχή.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν στα απομνημονεύματα του που κυκλοφόρησαν το 2008:

«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Για μένα, όμως, ήταν εύκολο να το λέω. Ήταν ο Κλίντον που θα έπαιρνε την ευθύνη».

Και συνεχίζει ο τότε γερουσιαστής: «Το Μάρτη του 1999 έφερα (στη Γερουσία) εισήγηση απόφασης με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο πρόεδρος να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να εμποδίσει την γενοκτονία (sic) που επιχειρούσε ο Μιλόσεβιτς στο Κόσοβο. Με την αποφασιστικότητα του Κλίντον το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τους Σέρβους το 1999».

Να σημειώσουμε ότι σερβικά ΜΜΕ έχουν παρομοιάσει τον Μπάιντεν με τον Χιτλερ!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ