«Αυριανιστές» στην εφημερίδα «Αυγή» και «Παπαγαλάκια που γλείφουν τα ορφανά του Κασιδιάρη» – Ο απόλυτος εξευτελισμός της εφημερίδας που δεν διαβάζει σχεδόν κανένας

«Αυριανιστές» χαρακτηρίζει ο «Ριζοσπάστης» την «Αυγή» και τους δημοσιογράφους της, απαντώντας σε επίθεση που έγινε στο ΚΚΕ… Και συγκεκριμένα σε αναφορές του τύπου «Κακώς πανηγύρισε το ΚΚΕ την εκλογική του άνοδο, την ώρα που ανέβηκε η Ακροδεξιά» ή ότι «Το ΚΚΕ είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου»!

Σε ανυπόγραφο άρθρο ο «Ριζοσπάστης» κάνει λόγο για «Προβοκατόρικες ανοησίες», για «Συριζαικά παπαγαλάκια», αλλά και για «Γλείψιμο στα ορφανά του Κασιδιάρη»!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο του Ριζοσπάστη» που απαντά στην «Αυγή» με τίτλο, «Αυριανιστές»:

Οι προβοκατόρικες ανοησίες που ξεστομίζουν γνωστά ΣΥΡΙΖΑίικα παπαγαλάκια, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την εκλογική συντριβή του κόμματός τους, επιβεβαιώνουν ότι η σοσιαλδημοκρατία «κι αν εγέρασε», ο αυριανισμός παραμένει το έμβλημά της. Διαβάσαμε λοιπόν σε εφημερίδα του χώρου ότι το ΚΚΕ κακώς πανηγύρισε τη νέα εκλογική του άνοδο την ώρα που ανέβηκε η ακροδεξιά! Τα λένε αυτά οι …μεγαφωνιστές ενός κόμματος που συνεργαζόταν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και πριν τις εκλογές του Μάη, για να διασωθούν από τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα, «έγλειφαν» τα ορφανά του Κασιδιάρη να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ! Διαβάσαμε σε άλλο περισπούδαστο άρθρο ότι δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο η νέα άνοδος του ΚΚΕ και ότι το σύστημα δεν το φοβάται, επειδή έχει μικρά ποσοστά και ακολουθεί «μοναχική πορεία». Εντάξει, το καταλάβαμε πως τους κάθεται στον λαιμό το γεγονός ότι το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του κατά 2,5 σχεδόν μονάδες σε σχέση με το 2019 και ότι ανάμεσα στον Μάη και στον Ιούνη κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να αυξήσει κι άλλο το ποσοστό του, ενώ για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε άλλες 265.000 ψήφους. Οσο για τη «μοναχική πορεία», άλλος φαίνεται να έχει …μοναξιές και όχι το ΚΚΕ, που η εκλογική του άνοδος μόνο συγκυριακή δεν είναι. Αντίθετα, «πατάει» στο στέρεο έδαφος των δεσμών που αναπτύσσει με τους εργαζόμενους και τον λαό σε σωματεία και φορείς του εργατικού — λαϊκού κινήματος, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαφανισμένος.

… εν δράσει
Εκεί όμως που σου σηκώνεται κυριολεκτικά η τρίχα, είναι όταν ακούς δημοσιογράφο της «Αυγής», που το τελευταίο διάστημα έχει επιφορτιστεί τον ρόλο του «μασαζάκια» στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να εξηγεί τα αίτια της εκλογικής ήττας, μπερδεύοντας στα πολιτικά παπατζιλίκια του και το ΚΚΕ. Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία «ανάλυσή» του, με την οποία γελάνε και οι πέτρες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μικρή διαφορά από τη ΝΔ μέχρι τον περασμένο Απρίλη, η οποία όμως αυξήθηκε, όταν μετά τα Τέμπη απηύθυνε πρόταση για προοδευτική κυβέρνηση σε άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ΚΚΕ, που «είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου όλη την προεκλογική περίοδο». Οπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει καταφύγιο στις γνωστές παλιές ΠΑΣΟΚιές, ότι «όποιος δεν είναι με εμάς, είναι με τη ΝΔ». Αυτή κι αν είναι αριστερή και προοδευτική λογική! Να λες δηλαδή ότι επειδή οι άλλοι δεν στήριξαν το δικό μου πολιτικό και εκλογικό σχέδιο, είναι σε «απευθείας σύνδεση» με τη ΝΔ και ευθύνονται για την απώλεια της μισής εκλογικής μου δύναμης. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών μαχών, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι να του γυρίσουν την πλάτη την περασμένη Κυριακή και να ψηφίσουν ΚΚΕ. Πάντως, η εξήγηση για το ποιος έφτασε τη ΝΔ στο 40% είναι μπροστά στα μάτια τους, αφού οι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που μετακινήθηκαν προς τα εκεί και εκτόξευσαν τη διαφορά. Σου λέει ο άλλος, «τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ ψήφισες την περασμένη τετραετία, δεν το ρίχνω κατευθείαν ΝΔ για να μην κουράζεσαι κι εσύ να σηκώνεις όλη την ώρα το χέρι;». Μην πάθουν και καμιά αγκύλωση…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ