Αριθμός κρατουμένου P01135809 – Η ιστορική φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και η επιστροφή στο twitter (pic+vids)

Μπορεί η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στις φυλακές της κομητείας Φούλτον να μην κράτησε πάνω από 20 λεπτά, ωστόσο, αυτά ήταν αρκετά για να καταγραφεί και να χαρακτηριστεί η στιγμή ως ιστορική.

Όπως ιστορική είναι και η επιστροφή του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter, μετά την 8η Ιανουαρίου 2021! Θυμίζουμε ότι του είχε απαγορευτεί να κάνει αναρτήσεις στο Twitter, μετά την επίθεση στο Κογκρέσο, όμως η απαγόρευση αυτή έχει πλέον αρθεί.

Ο Τραμπ έκανε μάλιστα… φαντασμαγορική επιστροφή αναρτώντας την αστυνομική φωτογραφία του, στην οποία είναι σκυθρωπός, συνοφρυωμένος και με βλέμμα άγριο, όλο καχυποψία.

Την συνόδευσε με το μήνυμα «Μην παραδίνεστε ποτέ!», κάνοντας σαφή τη βούλησή του να δώσει μάχη εναντίον αυτού που θεωρεί «κυνήγι μαγισσών» ενορχηστρωμένο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ φωτογραφήθηκε χθες στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας σύλληψής του, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην Πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις τρεις προηγούμενες παραπομπές του στα ποινικά δικαστήρια είχε καταφέρει να ξεφύγει απ’ αυτό το υποτιμητικό τελετουργικό, όμως ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος κατηγορείται ότι επιχείρησε να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, δεν μπόρεσε τελικά να το αποφύγει.

Η φωτογραφία αυτή, «mugshot» στα αγγλικά, τραβήχτηκε από τις υπηρεσίες του σερίφη της πρωτεύουσας της πολιτείας της Τζόρτζια και βρέθηκε αμέσως στην πρώτη σελίδα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ έκανε επίσης το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αριθμός P01135809

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον «φακελωμένος» όπως κάθε άλλος υπόλογος που διώκεται από τη δικαιοσύνη. Καταγράφεται με ύψος 1,90 μ., βάρος 98 κιλά, χρώμα μαλλιών ξανθό του χαλκού. Και με αριθμό μητρώου P01135809.

Αφού κατέβαλε εγγύηση 200.000 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος, ο Τραμπ, φαβορί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2024, αναχώρησε γρήγορα από τη φυλακή της Ατλάντα με οχηματοπομπή και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Λίγη ώρα αφού υποβλήθηκε σ’ αυτή τη νομική διαδικασία και πριν επιβιβαστεί και πάλι στο ιδιωτικό αεροπλάνο του, κατήγγειλε «παρωδία δικαιοσύνης» και «ανάμιξη στις εκλογές» εκ μέρους των αρχών της πολιτείας της Τζόρτζια που απήγγειλαν τις κατηγορίες σε βάρος του.

«Δεν έκανα τίποτε κακό»

«Δεν έκανα τίποτε κακό» ισχυρίσθηκε αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, τις οποίες κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Κάποιοι από τους 18 συγκατηγορουμένους του Τραμπ είχαν ήδη περάσει αυτή την εβδομάδα από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον, ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο επικρατεί συνωστισμός και φημίζεται για κακές συνθήκες υγιεινής.

Σε βάρος όλων απαγγέλθηκαν στις 14 Αυγούστου κατηγορίες για αθέμιτες απόπειρες ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020, τις οποίες κέρδισε σ’ αυτή την πολιτεία-κλειδί ο δημοκρατικός νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο νόμος για τα αδικήματα από οργανωμένη συμμορία, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την εισαγγελέα για να απαγγείλει από κοινού κατηγορίες σε βάρος των 19 εναγόμενων, προβλέπει ποινές κάθειρξης 5 ως 20 ετών.

Οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ατλάντα, αυτή τη φορά στο δικαστήριο, την εβδομάδα της 5ης Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν αθώοι ή ένοχοι.

Τέσσερις απαγγελίες κατηγοριών σε έξι μήνες

Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη συσσωρεύονται για τον Τραμπ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ποινικό δικαστήριο για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Ο 70χρονος κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για ύποπτες πληρωμές σε μια πρώην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, καθώς και από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για εκλογικές πιέσεις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως και για αμέλεια στη διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων αφού έφυγε από το Λευκό Οίκο. Ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει αθώος σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

Παραδόξως ωστόσο κάθε νέα κατηγορία τού αποφέρει επίσης εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του, τις οποίες κάνουν οπαδοί του που είναι πεπεισμένοι πως αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ