«Απόβαση» των αγροτών στην Agroticα στη Θεσσαλονίκη με 300 τρακτέρ

Οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν μεγάλες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica. Περίπου 300 τρακτέρ από διάφορα μπλόκα της χώρας αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί στην πλατεία της ΧΑΝΘ, προτού κατευθυνθούν προς την έκθεση, όπου θα παραμείνουν για τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα τρακτέρ θα τοποθετηθούν στο πεζοδρόμιο του Νοτίου Τόξου της ΔΕΘ και δεν αναμένεται να επηρεάσουν την κίνηση των επισκεπτών της έκθεσης ή την κυκλοφορία στην πόλη.

Στο συλλαλητήριο της Agrotica θα συμμετάσχουν αγρότες από τις Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, τον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική, και την Επανομή, ενώ πολλοί άλλοι από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Η οριστική ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Επιπλέον, μελισσοκόμοι της Μακεδονίας έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στη γέφυρα της Θέρμης και να κατέβουν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Αγρότες από την Ημαθία ενδέχεται να κλείσουν συμβολικά την Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ οι αγρότες από την Επανομή σκοπεύουν να κινηθούν προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Τέλος, πολλά τρακτέρ αναμένεται να κινητοποιηθούν και στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας σε μια μεγάλη διαμαρτυρία την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκαλώντας σημαντική διαταραχή στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ