Απροκάλυπτη ακροδεξιά ΝΔ

Του Ιωάννη Δαμίγου

«Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», λέει η παροιμία, μόνο που πλέον το’ χουν φανερό και υπερήφανο. Δεν είναι πια οι τρεις γνωστοί υπερήφανα ακροδεξιοί μόνο, είναι όλοι τους εκεί στην Νέα Δημοκρατία, απροκάλυπτα. Και για να μην εθελοτυφλούμε δικαιολογώντας, ακολουθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας αυτήν την ρητορική και πρακτική ακραία συμπεριφορά. Σε κάθε ευκαιρία και δεν δίνονται λίγες, όλο και ποιο αποδεκτή εμφανίζεται να είναι αυτή.

Το ρεύμαείναι αυτό σήμερα και φαίνεται να ενισχύεται μέρα με την μέρα, την εβδομάδα, τον μήνα. Προ καιρού υπέθετε κανείς πως επρόκειτο για μια μεγάλη ομάδα από μισθωμένα τρολ , που επιτίθεντο ανώνυμα η με πλαστά στοιχεία, σε κάθε δημοκρατική γνώμη ή άποψη στο διαδίκτυο. Τώρα εμφανίζονται απροκάλυπτα και κατακλύζουν με τις ακροδεξιές υστερικές και γεμάτες μίσος εκφράσεις και είναι ο γείτονας η κομμώτρια, ο εξάδελφος, ο γνωστός και η γραμματέας του γιατρού που δίνει την ημερομηνία επίσκεψης.

Χωρίς τακτ, υπονοούμενα και περίπου, παρά ευθέως και θρασύτατα, να αιφνιδιάζεσαι δυσάρεστα απορώντας. Να ρητορεύουν για το δίκιο, την χώρα τους, τα σύνορά τους, τους φράχτες τους. Το δήλωσε η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (της), ευθέως στο πλέον ακατάλληλο σημείο, αυτό της «περίθαλψης» σε ετοιμόρροπες αποθήκες, ναυαγών, στην ποιο ανεπίκαιρη στιγμή. Το αρρωστημένο μίσος τους να χαίρεται για τον πνιγμό εκατοντάδων δύστυχων, από όμοιους των, ανθρώπων, μανάδων και παιδιών. Με εμπρηστικές δηλώσεις απερχόμενων κυβερνητικών υπουργών και βουλευτών, να προτείνουν ό, τι το χειρότερο για τους πρόσφυγες και μετανάστες, προς παραδειγματισμό και αποτροπή όσων τυχόν επιχειρήσουν να έρθουν στην χώρα «τους», χρησιμοποιημένη ως διάδρομος προς την Ευρώπη. Της ακροδεξιάς με τακτ Ευρώπης, των εταιριών.

Φρόνιμο είναι και όχι ηττοπαθές, να γνωρίζουμε τις πραγματικές πολιτικές διαστάσεις που επικρατούν πλέον, της ακροδεξιάς, που ενστερνίζεται η κοινωνία πια, μια και οι «συνθήκες» είναι εξαιρετικά κατάλληλες. Όλα μα όλα το μαρτυρούν, όσο και να προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Οι εξηγήσεις αν, αδυνατούν να γίνουν αντιληπτές, με την «μηχανή» τους να δουλεύει σε οριακά κόκκινες στροφές απόδοσης. Το τραγικό και ειρωνικό συνάμα, είναι πως σε αυτό συνηγόρησαν και τα «προοδευτικά» κόμματα, εκούσια θαρρώ. Η σκληρή, μέχρι πρότινος δεξιά Ν.Δ, αντί να υποκλέψει αναγκαίες ακροδεξιές ψήφους, μετήλθε η ίδια σε ακροδεξιά τακτική, απροκάλυπτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ