Απούσα η κυβέρνηση από τις καταστροφές: «Η αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κακοκαιρία»

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει άμεσα την καταγραφή των καταστροφών στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, ενώ είπε ότι θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία της αποκατάστασης των ζημιών. Πρόσθεσε δε ότι δεν θα μείνει κανένας αβοήθητος και ότι δεν πρόκειται καμία τέτοια καταστροφή οικίας ή επαγγελματικού χώρου να μείνει έτσι από την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων είπε: «Μιλάμε για το δυσκολότερο καλοκαίρι με βάση τα επίσημα στοιχεία, ως προς το κομμάτι των πυρκαγιών, και σε μια τέτοια πολύ δύσκολη περίοδο ο κρατικός μηχανισμός κυρίως οι γυναίκες και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας υπερέβαλαν εαυτούς ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών.»

Σχετικά με την άυξηση των μέσων αντιμετώπισης των φαινομένων

Πρόσθεσε δε ότι «Η κυβέρνηση βλέποντας αυτό το φαινόμενο να αυξάνεται ραγδαία και να δυσκολεύει χρόνο με τον χρόνο φροντίζει να αυξάνονται τα μέσα, και τα αύξησε, φροντίζει να αυξάνεται το διαθέσιμο προσωπικό και στο πυροσβεστικό σώματα το οποίο έχει αυξηθεί, και κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη προετοιμασία και σε επίπεδο πρόληψης. Από εκεί και πέρα όσο δυναμώνει ένα φαινόμενο και εμείς οφείλουμε να τρέχουμε πιο γρήγορα».

«Το να προβώ σε υποκειμενικές κρίσεις και να πω αν είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι δεν προέχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε προσθέτοντας ότι: «όπως οφείλουμε να είμαστε, είμαστε πάνω από κάθε τέτοιο πρόβλημα, με κυρίαρχη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Άμεση η καταγραφή και αποκατάσταση των καταστροφών από τις πλημμύρες»

«Δεν είμαστε στη φάση να αποδώσουμε προσωποπαγώς ευθύνες»
Για την προετοιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού είπε ότι όλοι έχουν την ευθύνη και το ρόλο που τους αναλογεί υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την προετοιμασία έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση να αποδώσουμε προσωποπαγώς ευθύνες ούτε να βάλουμε σε ένα τσουβάλι όλους του δημάρχους και τους περιφερειάρχες και να πούμε ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους. ‘Απαντες αξιολογούνται από τους πολίτες και τον κρατικό μηχανισμό κάθε μέρα για κάθε τους ενέργεια ή παράλειψή» είπε.

Τι ανέφερε για την δήλωση Βαρβιτσιώτη

Σε ερώτηση για την αρχική δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ανέφερε: «αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, όλους μας, μας απασχολεί η διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης, αυτού του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας. Από εκεί και πέρα ο ίδιος αντιλήφθηκε τη δήλωση αυτή και επανόρθωσε με νεότερη δήλωσή του» προσθέτοντας ότι όλοι αξιολογούνται συνεχώς.

Σχετικά με την συνδρομή των πτητικών μέσων
«Για να πετάξει, να συνδράμει ένα πτητικό μέσο χρειάζεται να δοθεί σχετική άδεια, να είναι απολύτως ασφαλής αυτή η πτήση για να είναι αποτελεσματική η συνδρομή. Μόλις αυτό κριθεί ασφαλές, γιατί είναι όλα διαθέσιμα, και όσα διαθέτουμε και όσα έχουν έρθει να μας συνδράμουν προφανώς θα επιχειρήσουν και αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για την συνδρομή των πτητικών μέσων.

«Είναι δεδομένο ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι αφοσιωμένος αυτή τη στιγμή σε αυτή την υπέρτατη ανάγκη που είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη» σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...