Αποκαλύπτουμε το βρόμικο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για μετά τις ευρωεκλογές – Παρά τη συντριβή του θα υπονομεύσει τον Κασσελάκη

Periodista

Ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβαση-ντροπή τις προάλλες, επιχείρησε λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο αντιθεσμικό και πραξικοπηματικό, να δημιουργήσει συνθήκες εκπαραθύρωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για κίνηση-ακατανόητη, η πραγματικότητα είναι ότι αφενός δεν είναι ακατανόητη, αφετέρου ήταν αποτέλεσμα αιφνιδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, μετά την υποβολή του διαβόητου ερωτηματολογίου από την πλευρά Κασσελάκη. Το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη άλλαξε μερικών τον σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι τον αντικειμενικό σκοπό του βρόμικου σχεδίου.

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη από την ημέρα που παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Δειλός και αδύναμος να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ του Μαραντζίδη στο Σούνιο, αποχώρησε από την ηγεσία. Δεν το ήθελε, δεν μπορούσε να πει “όχι” σε εκείνους που ήθελαν την Έφη Αχτσιόγλου νέα πρόεδρο. Σε συνεννόηση με τον Νίκο Παππά, βοήθησαν από το παρασκήνιο στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, όχι για να γίνει ο Στέφανος Κασσελάκης ο επόμενος ηγέτης που θα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη νίκη, αλλά για να “καθαρίσει” ο εξ Αμερικής ερχόμενος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα βαρίδια και τους υπονομευτές της προηγούμενης ηγεσίας. Αφού θα το έκανε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινούσε νέος κύκλος υπονόμευσης, όπως και έχει ήδη γίνει. Ο Νίκος Παππάς πέτυχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του κόμματος τους προηγούμενους μήνες, με Βασιλειάδη και Σβίγγου, να πείθουν τον Κασσελάκη ότι θα “έφτιαχναν εκείνοι το κόμμα”, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούσαν με βάση το σχέδιο του Παππά. Ο Στέφανος Κασσελάκης το κατάλαβε αυτό και για αυτόν ακριβώς το λόγο η σχέση του με τον Νίκο Παππά υπέστη ρήγμα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στον καβγά που είχαν πριν από τις Σπέτσες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την εκδήλωση που προκάλεσε ντόρο με Αχτσιόγλου και Χριστουδουλάκη, είχε συμφωνήσει με τον Διονύση Τεμπονέρα, ώστε ο δεύτερος να αναλάβει μετά τις ευρωεκλογές την ηγεσία και ενώ θα είχε προηγηθεί μεταβατική περίοδος στην ηγεσία με την Όλγα Γεροβασίλη στο τιμόνι. Ο Αλέξης Τσίπρας μεθόδευσε την επιβολή της εντεταλμένης του, αλλά όχι όπως πήγε να συμβεί. Δυστυχώς για τον Τσίπρα, ο Κασσελάκης τους αιφνιδίασε όλους με το ερωτηματολόγιο. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι θα έχανε το κόμμα οριστικά και έκανε την πολιτικά άθλια κίνηση της αντιθεσμικής παρέμβασης. Έχοντας την λανθασμένη πεποίθηση ότι η επιρροή που έχει στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά έχει και αδιαφόρησε για τις πολιτικές συνέπειες. Ο διασυρμός του Αλέξη Τσίπρα στα media υπήρξε πρωτοφανής.

Τελικά το σχέδιο αλλαγής ηγεσίας πριν από τις ευρωεκλογές, το οποίο είχε δρομολογηθεί για την Άνοιξη, και όχι μέσα στον Φεβρουάριο, ναυάγησε στο συνέδριο των προηγούμενων ημερών. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι η δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη και η επιρροή του είναι μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζε. Ο κόσμος θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα που είναι πολιτικά καμένο χαρτί, σε αντίθεση με όσα του λένε οι διαπλεκόμενοι φίλοι του. Μετά την ήττα του, μετά τη συντριβή του στο συνέδριο, ο Αλέξης Τσίπρας, προκλητικά και εξόφθαλμα έδωσε ραντεβού για μετά τις ευρωεκλογές, όταν είπε “θα κριθούν όλα από το αποτέλεσμα”. Τι είπε λοιπόν στον Κασσελάκη ο “νόμιμος ιδιοκτήτης” ή όπως είπε μία δημοσιογράφος β΄ κατηγορίας “ο φυσικός ηγέτης του χώρου”; “Δεν σε ανέτρεψα τώρα, θα σε ανατρέψω μετά τις ευρωεκλογές”.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του, που κουβαλούν τα ίδια γερασμένα και περιορισμένων δυνατοτήτων μυαλά με τους αποστάτες που δημιούργησαν το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, θα υπονομεύσουν τον Στέφανο Κασσελάκη μέσω της υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις ευρωεκλογές. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του είναι το αποτέλεσμα να είναι το χειρότερο δυνατό, ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα χρειαστεί να είναι μεταβατική πρόεδρος, αφού ήδη την έβαλαν μπροστά και δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποστεί πρωτοφανή διασυρμό και εξευτελισμό. Ε, λοιπόν διασύρθηκε, εξευτελίστηκε και τώρα περιμένει νέες εντολές από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τα λαγούμια της διαπλοκής έρχονται πληροφορίες που το επόμενο χρονικό διάστημα θα προκαλέσουν αίσθηση. Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές όλοι θα μάθουν ποια πραγματικά είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Όλα στην ώρα τους, όμως.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να επιβάλει, την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τον Διονύση Τεμπονέρα στην ηγεσία του κόμματος. Έναν Διονύση Τεμπονέρα, που ως απολύτως ελεγχόμενος θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην ηγεσία του… Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι νομίζουν ο Τσίπρας και η παρέα του. Κούνια που τους κούναγε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...