Αποκάλυψη: Γιατί δημοσκόποι ετοιμάζονται να «πειράξουν» δημοσκοπήσεις – Τα εντυπωσιακά ποσοστά που δεν πιστεύουν

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Χθες σας αποκάλυψα τι δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι μυστικές δημοσκοπήσεις. Τα αποτελέσματά τους προδιαγράφουν μεγάλες ανατροπές και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με αφετηρία της ευρωεκλογές του Ιούνη.

Διαβάστε, όμως, τι μαθαίνω τώρα.

Οι δημοσκόποι αδυνατούν να συμβιβαστούν με την εικόνα που αποτυπώνουν οι δικές τους έρευνες. Τη θεωρούν φωτογραφία της στιγμής. Αδυνατούν να συμβιβαστούν ότι πηγαίνουμε σε νέο 2012. Πιστεύουν ότι στις ευρωεκλογές θα ισορροπήσει και πάλι η κατάσταση με βάση τις δικές τους προσδοκίες και τις προσδοκίες του συστήματος πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Και κάνουν την εκτίμησή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν μπορούν να κατανοήσουν και να δεχτούν ότι η ΝΔ καταρρέει και ο Ανδρουλάκης, το άλλο αγαπημένο παιδί του κατεστημένου, υποχωρεί, υποχωρούν δηλαδή τα ποσοστά του.

Για παράδειγμα μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστό δυσαρέσκειας 82% για την κυβέρνηση, δηλαδή για τη ΝΔ του Μητσοτάκη και 94% για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη! ΚΟΛΑΦΟΣ! Κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει καταχωρηθεί στη συλλογική συνείδηση ως συμπλήρωμα της Δεξιάς.

Να σας γράψω και ένα στοιχείο ακόμη; Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει μόνο 5%.

Τι ετοιμάζονται λοιπόν να κάνουν οι – υποταγμένοι στο σύστημα Μητσοτάκη – δημοσκόποι; Ενώ η ΝΔ θα βρίσκεται κάτω από το 30% θα την δείχνουν περίπου στο 33%. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν σε αξιοπρεπή ποσοστά το ΠΑΣΟΚ το οποίο οδεύει προς την 5η θέση. Παράλληλα, θα “πετσοκόψουν” τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος καλπάζει και μπορεί να είναι ακόμη και δεύτερος με ποσοστά ακόμη και πάνω από 15%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ