Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για το πολιτικό του μέλλον μετά την παραίτηση

Periodista

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε, αλλά το πολιτικό κεφάλαιο “Αλέξης Τσίπρας” δεν έχει κλείσει και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν σχεδόν όλοι, φίλοι και εχθροί.

Το ερώτημα είναι: Τι θα κάνει από εδώ και πέρα;

Θα παραμείνει ως αμέτοχος απλός βουλευτής; Θα περιμένει να φάνε τα μούτρα τους οι δελφίνοι ώστε να επιστρέψει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Θα δημιουργήσει, θα ιδρύσει, δικό του κόμμα όταν έρθει η ώρα, όπως έκαναν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που απαρνήθηκε την ΕΡΕ και ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία ή ο Ανδρέας Παπανδρέου που απαρνήθηκε την Ένωση Κέντρου και ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ;

Απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τον σχεδιασμό του.

Τι εξετάζει αυτή τη στιγμή; Έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στις Ευρωεκλογές. Εκεί θα είναι το πρώτο crash test (οι δημοτικές και περιφερειακές είναι χαμένη υπόθεση) για να φανεί αν στη μετά Τσίπρα εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρατήσει δυνάμεις ή θα οδηγηθεί στην πολιτική εξαφάνιση (ούτε καν στο 3%).

Αν ο Τσίπρας δεν έχει ενεργό ρόλο στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο σκέφτεται το εξής: Να κατέβει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, να εκλεγεί ως πρώτος και από εκεί και πέρα να αναλάβει ρόλο ως επικεφαλής ευρωομάδας. Αυτό θα είναι το στάδιο που θα έχει μεσολαβήσει από την παραίτηση μέχρι την ολική επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέχρι την επιστροφή ενός μεγάλου παίχτη. Με πρώτο των πρώτων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, όλα θα είναι διαφορετικά.

Εξάλλου στη δήλωση παραίτησής του από το Ζάππειο, δεν είπε “αποσύρομαι”. Είπε “παραμερίζω”. Προς το παρόν!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ