Αποκάλυψη: Αυτός ήταν ο ρόλος της Καϊλή στο QatarGate

Το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate βρίσκεται στην κατοχή του Politico με το γνωστό Μέσο να αποκαλύπτει σημεία του, που έχουν να κάνουν με τις αναφορές στα χρήματα.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται γίνεται λόγος για «πολλά εκατομμύρια ευρώ» που βρέθηκαν στα στα χέρια των υπόπτων για την υπόθεση. Τα «σημαντικά χρηματικά ποσά», προσθέτει το ένταλμα, σύμφωνα με το Politico, «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ». Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η Εύα Καϊλή τηλεφώνησε στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος διαφθοράς, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο ακόμα ευρωβουλευτές, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο περιγράφει σε γενικές γραμμές ένα δίκτυο με έδρα τις Βρυξέλλες που εργάζεται για λογαριασμό του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Ali bin Samikh Al Marri από το 2021. Επί τόπου, σύμφωνα με το ένταλμα, το Κατάρ διεύθυνε τις επιχειρήσεις του μέσω του Παντσέρι, του Iταλού πρώην ευρωβουλευτή που επίσης συνελήφθη και ομολόγησε και σύναψε συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να μιλήσει για όλα. Όπως αναφέρει το ένταλμα, «ο υπουργός Εργασίας φαίνεται να είναι ο ελεγκτής των δραστηριοτήτων του κ. Παντσέρι». Συμμετέχει επίσης ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στον Παντσέρι και συνελήφθη τον Δεκέμβριο, με το ένταλμα να τον απεικονίζει ως τον μεσολαβητή που συνδέει τον Παντσέρι με την Καϊλή, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο Παντσέρι απευθυνόταν στον Τζόρτζι όταν ήθελε να κατευθύνει τη συμπεριφορά της Καϊλή. Επίσης, αναφέρει ένα περιστατικό όπου ο Παντσέρι ήταν απογοητευμένος με την Καϊλή επειδή μιλούσε με μια μυστηριώδη φιγούρα – «την Ολλανδή». «Ο Παντσέρι επικρίνει το γεγονός ότι η Καϊλή μίλησε με την Ολλανδή», αναφέρεται στο ένταλμα, σημειώνοντας ότι ο Παντσέρι νόμιζε ότι είχε ξεπεράσει τα όρια. «Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει», είπε ο Παντζέρι στον Τζόρτζι σύμφωνα με το έγγραφο. Πάντως, το Μέσο δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει την ταυτότητα της «Ολλανδής», όπως αναφέρει.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...