Απαράδεκτο και ανιστόρητο άρθρο της Sun: «Οι Έλληνες που σκούζουν για τα μάρμαρα»

Απαράδεκτο και ανιστόρητο άρθρο της Sun. Η άποψη της βρετανικής Sun είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζεται, η οικονομία της είναι στη λεκάνη της τουαλέτας και γι αυτό η Βρετανία έφυγε εγκαίρως από το κλαμπ. «Κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι φύγαμε την σωστή ώρα», υποστηρίζει η Sun.

Απαράδεκτο και ανιστόρητο άρθρο της Sun

Σε ένα άρθρο γνώμης που βρίθει προσβλητικών χαρακτηρισμών για τους Ευρωπαίους και για όσους Βρετανούς ξανασκέφτονται τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες, η Sun αναφέρει: «Η επικεφαλής της ΕΕ επιτέλους παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες “έκαναν γκάφα” οδηγώντας στην έξοδο τη Βρετανία».

«Η αποτυχημένη υπουργός Άμυνας της Γερμανίας που έγινε αφεντικό της Κομισιόν λέει ότι είναι ευθύνη της επόμενης γενιάς να διορθώσει το Brexit και να μας επαναφέρουν στην ΕΕ. Γιατί; Να διορθώσει τι;» αναρωτιέται η Sun, αναφερόμενη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να διαπιστώσει στην συνέχεια ότι «η ΕΕ κλυδωνίζεται και κλείνουν ακόμα και τα πολυδιαφημισμένα ανοιχτά σύνορά της».

«Η οικονομία της είναι στον βόθρο και η Γερμανία, που κάποτε ήταν κινητήριος δύναμη, γίνεται ένας ρυπαρός κάδος απορριμμάτων. Σε όλη την ήπειρο οι ψηφοφόροι στρέφονται στη δεξιά, ακόμα και στην σκληρή δεξιά», γράφει χαρακτηριστικά η Sun.

«Την ώρα που οι Έλληνες σκούζουν για τα μάρμαρα, η Ισπανία σκέφτεται ξανά το Γιβραλτάρ», συνεχίζει με την ίδια εμπρηστική επιχειρηματολογία η Sun .

«Στο μεταξύ στα σχέδια για ευρωπαϊκό στρατό, που οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ μας έλεγαν ότι είναι μύθος, επιταχύνονται. Εκεί θέλουν να μας πάνε οι φανατικοί κατά του Brexit;», γράφει.

«Ο (Βρετανός πρωθυπουργός) Ρίσι (Σούνακ) λέει ότι δεν κινδυνεύει το Brexit. Αλλά με την ξαφνική επιστροφή του Ντέιβιντ – “ισχυρότεροι μέσα” – Κάμερον, στο Φόρεϊν Όφις, η ΕΕ ξαναπροσπαθεί την επανένταξη», προσθέτει η Sun, που ξιφουλκεί εναντίον οποιουδήποτε έχει αντιταχθεί στο Brexit: «Είναι περίεργο που το υπουργείο Εσωτερικών είναι τέτοιο τσίρκο, όπως βλέπεις τους κλόουν να τρέχουν στην παράσταση; Μόλις χθες δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του υπουργείου παραδέχτηκαν ενώπιον της Βουλής, ότι δεν έχουν ιδέα πως εξαφανίστηκαν από το σύστημα οι 17.000 περιπτώσεις μεταναστών που έφτασαν με μικρά σκάφη. Και ομοίως δεν είχαν τίποτα να πουν για το πόσοι μετανάστες εστάλησαν πίσω»

Μάλιστα για να μην μείνει καμία αμφιβολία για την ανάγκη κλειστών συνόρων με την ΕΕ, η Sun, στρέφοντας τα βέλη της στο υπουργείο Εσωτερικών στο Λονδίνο, γράφει πως «αν οι μανδαρίνοι είναι τόσο ξετσίπωτοι σε δημόσια ακρόαση, φανταστείτε πως είναι πίσω από κλειστές πόρτες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ