Αντιμέτωπη με πολλά μέτωπα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Δείχνει σημάδια «κατάρρευσης»

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τις πρώτες σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μετά από σχεδόν 4,5 χρόνια θητείας, με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις αντιδράσεις των φοιτητών κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ να αποτελούν τα κύρια μέτωπα.

Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον πληθωρισμό και ζητήματα ασφάλειας, προσπαθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις με διαφορετικό τρόπο, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών και παρομοιάζοντας τις αντιδράσεις των φοιτητών με ληστεία σε μπακάλικο.

Η προσέγγιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα των αγροτών δείχνει μια προσπάθεια αποφυγής σύγκρουσης, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την πρόθεση στήριξης του πρωτογενούς τομέα και να υποσχέθηκε καλύτερη διαχείριση των πόρων για τη στήριξη των αγροτών.

Ωστόσο, η αντιμετώπιση των φοιτητικών αντιδράσεων φαίνεται να είναι πιο σκληρή, με την κυβέρνηση να τονίζει την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων παρά τις αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ φαίνεται να έχει ευρεία κοινωνική αποδοχή, παρά τις φοιτητικές αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη στήριξη του νομοθετήματος από την αντιπολίτευση.

Από την άλλη πλευρά, το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προκαλεί εσωτερικές διενέξεις στη Νέα Δημοκρατία και αντιδράσεις από την Εκκλησία της Ελλάδας, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να διατηρήσει την ισορροπία και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ