«Αντίποινα» του Ερντογάν το «στήσιμο» στον Πούτιν; (vids)

Εμφανής ήταν η αμηχανία του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων στην αίθουσα όπου θα συναντούσε τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πλάνα που τραβήχτηκαν πριν από τη συνάντηση χθες, Τρίτη (19/7) δείχνουν τον Πούτιν να στέκεται όρθιος, να αλλάζει το βάρος στα πόδια του και να δείχνει την αμηχανία με σειρά εκφράσεων στο πρόσωπό του για σχεδόν ένα λεπτό προτού τελικά ο Ερντογάν μπει στην αίθουσα και τον χαιρετίσει.

«Αντίποινα» του Ερντογάν το «στήσιμο» στον Πούτιν;

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ήταν άγνωστο το «έδαφος» για τον ρώσο ηγέτη, ο οποίος έχει αναπτύξει τη φήμη ότι κρατά τους παγκόσμιους ηγέτες σε αναμονή, επίτηδες, μερικές φορές για ώρες μετά την έναρξη των προγραμματισμένων συνομιλιών. Κάποιοι υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν «αντίποινα» για μια συνάντηση το 2020 στη Μόσχα, όταν ο Ερντογάν περίμενε πολύ για να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Όταν δε ο Ερντογάν μπήκε στην αίθουσα, ο Πούτιν άνοιξε τα χέρια του.

«Αυτά τα 50 δευτερόλεπτα που ο Ερντογάν έβαλε τον Πούτιν να περιμένει, κοιτάζοντας αποσβολωμένος μπροστά στις κάμερες, λένε πολλά για το πόσα άλλαξαν μετά την Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Joyce Karam, ανώτερη ανταποκρίτρια στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής National News. Μάλιστα, χαρακτήρισε την αναμονή ως «γλυκιά ανταπόδοση» για τον Ερντογάν για εκείνο το τετ α τετ με τον Πούτιν, τον οποίο περίμενε για περίπου δύο λεπτά. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τότε ότι ο Ερντογάν και η συνοδεία του αφέθηκαν ταπεινωμένοι αφού αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω σε ένα προθάλαμο.

Όταν ο Πούτιν «στήνει» τους συνομιλητές του

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κάποιοι εικάζουν ότι η καθυστέρηση του Πούτιν όταν συναντά διεθνείς ηγέτες είναι μια βαθμονομημένη ψυχολογική πολιτική που χρονολογείται από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του.

Ο Πούτιν καθυστέρησε 14 λεπτά για τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2003 και ένα χρόνο νωρίτερα κράτησε τους γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα να περιμένουν σε ένα νεκροταφείο για δύο ώρες.

Ο ρώσος ηγέτης εμφανίστηκε με μια ώρα καθυστέρηση στη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό τον Ιούνιο του 2015.

Το 2018, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε σε αναμονή για 45 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι με τον ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Radio Free Europe, η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε να περιμένει τέσσερις ώρες και 15 λεπτά για μια συνάντηση με τον Πούτιν το 2014, ενώ ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όταν ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας, περίμενε κάποτε τέσσερις ώρες πριν καθίσει με τον ρώσο ηγέτη.

5B29025D 8C2C 4FA7 9BE7 619A5D86C816 w974 n s
ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ