Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον υποκινητή της επίθεσης στο Ρέντη

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον υποκινητή της επίθεσης στο Ρέντη. Αποφασισμένοι να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να εντοπίσουν τον υποκινητή των επεισοδίων έξω από κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη είναι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

«Δεν τελειώσαμε με τη σύλληψη του 18χρονου. Θέλουμε να εντοπίσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα επεισόδια. Θέλουμε να βρούμε το άτομο που όπλισε το χέρι του 18χρονου με τη ναυτική φωτοβολίδα. Θέλουμε να οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη αυτούς που ενορχήστρωσαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον του συναδέλφου μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν αστυνομικοί με γνώση των ερευνών.

Ο 18χρονος φέρεται να έχει περιγράψει το άτομο που του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πως να την χρησιμοποιήσει, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά και ότι δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει από φωτογραφίες καθώς φορούσε κουκούλα τύπου full face.

Πρόκειται για ένα σημείο που οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διατηρούν επιφυλάξεις, ενδεχομένως επειδή ο νεαρός φοβάται πιθανές συνέπειες – αντίποινα σε περίπτωση σύλληψης του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει απέναντι σε εισαγγελέα και ανακριτή γι’ αυτό το θέμα.

Ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ