Αληθινή βόμβα από το K-Report: Η Ελλάδα στις πιο επικίνδυνες χώρες με τον κορωνοϊό

«Η είδηση της ημέρας για την Ελλάδα είναι η κατάταξή της στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)», σημειώνει το K-Report των Κώστα Καλλίτση και Παύλου Τσίμα, στη σημερινή του έκδοση. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός χαρακτηρίζει την Ελλάδα και άλλες 9 χώρες (Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία και Σλοβενία), «χώρες μεγάλης ανησυχίας» και σύμφωνα με τα μοντέλα του, «ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί περίπου 50% τις επόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ καταγράφει τις χώρες που ήδη –και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα- οδεύουν ήδη προς lockdown.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Το K-Report που κυκλοφορεί πλέον συνδρομητικά, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ένας στους δύο θανάτους από covid στον κόσμο κάθε μέρα συμβαίνει στην Ευρώπη. Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται νέο ρεκόρ στα κρούσματα, τα περισσότερα από το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας. Τα κενά στον εμβολιασμό της γηραιάς ηπείρου (που είναι, φυσικά, η περιοχή με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο…) αποδεικνύονται μοιραία για την επάνοδο της πανδημίας. Κι έτσι, στα πρόθυρα ενός χειμώνα που προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος, το lockdown επιστρέφει ως έσχατο, απευκταίο αλλά αναπόφευκτο μέτρο περιορισμού του κακού.

Ολλανδία: Έκανε χθες το πρώτο βήμα. Ο πρωθυπουργός της ανακοίνωσε το πρώτο μερικό lockdown της σεζόν. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείνουν από τις 18.00, τα σουπερμάρκετ, εστιατόρια, καφέ και μπαρ από τις 20.00, οι αθλητικές διοργανώσεις συνεχίζονται χωρίς θεατές, δεν επιτρέπονται πάνω από 4 επισκέπτες σε σπίτια και η τηλεργασία επιστρέφει, εδώ.

Αυστρία: Ανακοινώνει αύριο καθολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους. Τα δυο κρατίδια με τα περισσότερα κρούσματα, Σάλτσμπουργκ και Άνω Αυστρία θα το εφαρμόσουν ήδη από τη Δευτέρα, εδώ.

Δανία: Αν και είχε καταργήσει την χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού τον Σεπτέμβριο και είχε διαγράψει τον covid από την λίστα των κινδύνων, επαναφέρει τα πιστοποιητικά και ετοιμάζει νόμο που θα κάνει υποχρεωτική την χρήση τους για την προσέλευση στους χώρους εργασίας.

Γερμανία: Όσοι δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί αποκλείονται σχεδόν σε όλα τα κρατίδια από εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους κ.ο.κ. ακόμη κι αν έχουν αρνητικό τεστ, ενώ από σήμερα επανέρχονται τα δωρεάν τεστ για όλους, εδώ.

Λετονία: Μεθαύριο επιβάλλεται αναστολή μισθού και στέρηση δικαιώματος ψήφου σε όσους βουλευτές δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης εδώ.

Στα καθ’ ημάς:

Η Ελλάδα στις 10 πιο επικίνδυνες: Η είδηση της ημέρας για την Ελλάδα είναι η κατάταξή της στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Ο ευρωπαϊκός οργανισμός χαρακτηρίζει την Ελλάδα και άλλες 9 χώρες (Βέλγιο, Πολωνία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία και Σλοβενία), «χώρες μεγάλης ανησυχίας» και σύμφωνα με τα μοντέλα του, «ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί περίπου 50% τις επόμενες δύο εβδομάδες» (εδώ).

Τα νέα από το μέτωπο: Χωρίς κλίνες στις ΜΕΘ και κυρίως χωρίς γιατρούς, δίνουν την μάχη τους τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας, θα ξαναδεί το θέμα των επιτάξεων από Δευτέρα. Κατά τα λοιπά το μόνο μέτρο που ισχύει από σήμερα είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα βρίσκονται στα σουπερμάρκετ (1 άτομο ανά 9 τ.μ.), ενώ φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η απόφαση για ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού αν δεν γίνεται και η γ’ δόση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ