Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας σύμφωνα με την Αθήνα (vid)

Δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Αθήνα η πληροφορία ότι ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών, ούτε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαμέσω του ανταποκριτή του στο Αργυρόκαστρο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εκτός του Φρέντι Μπελέρη που παραμένει κρατούμενος, μαζί του βρίσκονται σε κράτηση ο δικηγόρος του, αλλά και ο συνεργάτης του υποψήφιου Δημάρχου.

Με σφοδρότητα αντέδρασαν οι φορείς της μειονότητας, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, για την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζουν επίθεση εναντίον του ελληνισμού της Αλβανίας, ενώ η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Επίσης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφού νωρίτερα ενημέρωσε για το ζήτημα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, είχε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Κατρούγκαλος: Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας πρέπει να είναι έμπρακτη
Τη σύλληψη του Διονύση Φρέντι Μπελέρη σχολίασε με ανάρτηση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η σύλληψη και κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντυ Μπελέρυ, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία και ερωτήματα. Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση. Αναμένουμε ότι πέραν του αυτονόητου διαβήματος σε διμερές επίπεδο, η Κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί αποφασιστικά και σε επίπεδο ΕΕ και ΟΑΣΕ. Η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε δύσκολες στιγμές, πρέπει να είναι έμπρακτη. Δεν αρκούν οι φιέστες», σημειώνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...