Αλέξης Τσίπρας: Δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ

Με τελευταίους σταθμούς στην περιοδεία του την πατρίδα του, Άρτα, αλλά και το Αγρίνιο ολοκληρώνει σήμερα την προεκλογική καμπάνια των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Μολονότι οι καταστατικές αλλαγές που ο ίδιος πρότεινε για την μετάβαση σε μια νέα φάση πολιτικής λειτουργίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν πυροδοτήσει αρχικά αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, εντούτοις η μεθαυριανή διαδικασία λιγότερο αφορά το παρελθόν και πολύ περισσότερο το αύριο της Δημοκρατικής παράταξης, με «ραχοκοκαλιά» τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως περιέγραψε χθες ο κ. Τσίπρας.

Συνεπώς, αυτό που πρωτίστως προσδοκά από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής η αξιωματική αντιπολίτευση, μεθαύριο Κυριακή, είναι να «στείλει πίσω το λογαριασμό» στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας, ωστόσο, «Ταμείο» και με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να ανοίξει τα χαρτιά του, με πρώτο αυτό που αφορά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού μιας «προοδευτικής κυβέρνησης», απορρίπτοντας ο ίδιος την ιδέα ενός τεχνοκράτη ως επικεφαλής. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, λέγοντας πως «εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε στη βάση αρχών με προγραμματικές συγκλίσεις».

Προσδιορίζοντας, ακόμη, περισσότερο τον εκλογικό στόχο του κόμματός του στις επόμενες εθνικές εκλογές, «για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος και με διαφορά» περιέγραψε ο Πρόεδρος του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «κρίσιμες» τις πρώτες εκλογές, αυτές της απλής αναλογικής.

«Δουλεύουμε για να μην υπάρξουν δεύτερες», αφού «θέλουμε προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές», όπως εξήγησε ο ίδιος, λέγοντας ακόμη πως «δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ».

Ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας την Κυριακή, «εκτιμώ ότι το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε» προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και απάντησε αναφορικά με τον πήχη του εγχειρήματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...