Ακυβέρνητο καράβι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την… εξαφάνιση του Αλέξη Τσίπρα

Σημάδια σύγχυσης και αποδιοργάνωσης παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά την παραίτηση και την… εξαφάνιση του Αλ. Τσίπρα θυμίζει περισσότερο ακυβέρνητο καράβι. Όπως μεταδίδει το paron.gr πάντα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές, ενώ αρνητικά επιδρά το γεγονός ότι παράλληλα τρέχουν και οι διαδικασίες εκλογής νέ­ου προέδρου.

Η όλη κατάσταση προκαλεί τον προβληματισμό βουλευτών και στελεχών όσον αφορά τις προοπτικές του κόμματος και ανησυχίες για τις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Δηλωτικοί της σύγχυσης και της έλλειψης συντονισμού ήταν οι χειρισμοί που ακολουθήθηκαν για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος για τον Δή­μο Αθηναίων. Και αυτό με μεγάλη καθυστέρηση και με πολιτικά ανορθόδοξες διαδικασίες.

Για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες υπήρχε μια αναπαραγωγή ο­νομάτων, ενώ οι υποψήφιοι έφτασαν τους έξι σε κάποια φάση, οι περισσότεροι κομματικά στελέχη. Και αυτό διότι κάθε τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον δικό της υποψήφιο. Στη συνέχεια επανήλθαν στη «λύση» του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος αρχικά ήταν θετικός, μετά πήρε αποστάσεις και στην πορεία εμφανίστηκε να το… ξανασκέφτεται! Η συνάντηση που είχε μαζί του αντιπροσωπεία του κόμματος δεν απέδωσε καρπούς, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι όροι που έθεσε κρίθηκαν… μη αποδεκτοί. Στο μεταξύ, εν μέσω θερινής περιόδου, οι υποψήφιοι για την προεδρία συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, ενώ σε συνεντεύξεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης εξηγούν και αναλύουν το όραμά τους για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι το δικό της όραμα είναι η αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία μιας Ελλάδας που θα ξεπερνάει τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ως αντίπαλον δέος του πρωθυπουργού επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί «να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη» και «να γίνει πρωθυπουργός».

Την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων υπογραμμίζει ο Ν. Παππάς, με απώτερο σκοπό «να χτίσουμε την παράταξη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη»! Με το πέρας των θερινών διακοπών, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποσαφηνίσουν ορισμένες εκκρεμότητες στον δρόμο προς τις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου. Μια από αυτές είναι και η διεξαγωγή ή μη ντιμπέιτ. Ο χρόνος που απομένει είναι περιορισμένος και τα περιθώρια στενά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...