Ακρίβεια: Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης

Η Βουλή ενέκρινε πρόσφατα μια σημαντική τροπολογία για την ακρίβεια του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αφορά στην περαιτέρω διαφάνεια στις τιμολογήσεις των προϊόντων, στον εξορθολογισμό των τιμών για το βρεφικό γάλα και στην ενίσχυση της πλατφόρμας «e-katanalotis». Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πληθωριστικής πίεσης και των παραπλανητικών προσφορών, επιδιώκοντας τη διόρθωση των δομικών ανισορροπιών στην αγορά και την προώθηση πιο χαμηλών τιμών.

Ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας την υπερψήφιση της τροπολογίας, τόνισε ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν σε άμεσες μειώσεις των τιμών στα σούπερ μάρκετ και στη διόρθωση χρόνιων ανωμαλιών στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ανέφερε επίσης τη δέσμευση του Υπουργείου για τη συνεχιζόμενη στήριξη των νοικοκυριών και την ενίσχυση της υγιούς αγοράς. Ο Υπουργός επισήμανε επίσης την προσήλωση του Υπουργείου Ανάπτυξης στην προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, τονίζοντας την ανάγκη για συνεχείς προσπάθειες για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχει δηλώσει στο παρελθόν την αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στον πληθωρισμό της απληστίας και την απροθυμία της να ανεχτεί περιπτώσεις κερδοσκοπίας σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών. Τονίζεται η σημασία της επαγρύπνησης των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ