ΑΑΔΕ: Γλέντι… φοροδιαφυγής σε πολυτελή γάμο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αποκάλυψε μια εκτεταμένη υπόθεση φοροδιαφυγής μέσω της παρακολούθησης κοινωνικών δικτύων, σε σχέση με έναν γάμο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Η χρήση ειδικού λογισμικού και αλγορίθμου οδήγησε στην ανίχνευση διαφόρων συντελεστών του γάμου και της δεξίωσης που ακολούθησε, αποκαλύπτοντας σημαντικές παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας.

Μεταξύ των παραβατών βρίσκεται ένας γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος παρά τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, δήλωσε εισοδήματα μόνο 10.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια. Επιπρόσθετα, ένας wedding planner, που παρουσιάζεται ως διοργανωτής πολυτελών γάμων, δεν φαίνεται να έχει επίσημη επιχειρηματική ταυτότητα ή να έχει εκδώσει παραστατικά για τις υπηρεσίες του. Ακόμη, μια εταιρεία νυφικών και άλλοι συντελεστές, όπως εταιρείες παροχής σερβιτσίων, κομμωτήρια, και μακιγιέζ, φαίνεται να έχουν δηλώσει ελάχιστα έσοδα ή να έχουν συσσωρεύσει σημαντικές ζημιές, παρά την προφανή επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και την εφαρμογή πιο αποτελεσματικών μεθόδων εντοπισμού φορολογικών παραβάσεων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι συντελεστές του γάμου έχουν πλέον λάβει ειδοποιήσεις για την έναρξη φορολογικών ελέγχων, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ