Αίτημα Πατούλη για συνάντηση με Μητσοτάκη – Oμόθυμη στήριξή από τους Περιφερειακούς Σύμβουλους

Την ομόθυμη στήριξή τους προς τον Γιώργο Πατούλη εκφράζουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Αρχής για την Αττική. Παράλληλα, θέτουν θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας προς τον νυν Περιφερειάρχη και την παράταξη στις επικείμενες εκλογές.

«Από τη σημερινή συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της διοικούσας παράταξης προέκυψε ομόθυμη στήριξη στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και αίτημα για πραγματοποίηση άμεσης και προ πάσης ανακοίνωσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, δοθέντος και ότι εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ η απόφαση του τελευταίου για παροχή στήριξης στο πρόσωπό του για την Περιφέρεια Αττικής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα υπήρξαν πολιτικές ζυμώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο την Περιφέρεια Αττικής, καθώς μετά την ενόχληση που προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο χορός του Γιώργου Πατούλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο, πηγές του κόμματος διεμήνυαν πως «όλα είναι ανοιχτά», θέτοντας ουσιαστικά «στον αέρα» την στήριξη στον κ. Πατούλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τη συμμετοχή του σε εορταστική εκδήλωση στο Ζάππειο τις ημέρες των πυρκαγιών, ενώ κύκλοι του περιφερειάρχη ξεκαθαρίζουν ότι ένα λάθος δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επόμενη μέρα στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται, ενδεχομένως και σήμερα, η ώρα γνωστοποίησης της τελικής απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Στο πρώτο πλάνο για το «γαλάζιο» χρίσμα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Γλυφάδας, και ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε χθες συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό Παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Έτσι εφόσον ο πρωθυπουργός αποσύρει την στήριξη της υποψηφιότητας Πατούλη, επικρατέστερος νέος εκλεκτός της ΝΔ θεωρείται ο προερχόμενος από την αυτοδιοίκηση (πρώην δήμαρχος Βύρωνα) Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτή τη συνάντηση φαίνεται πως έκλεισε και η υποψηφιότητα για την περιφέρεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ