Ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλεί πανικό σε κυβέρνηση και ΝΔ

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha, να υποτίμησε με τα λόγια του τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία», ωστόσο, φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «πονοκεφάλους» στο κυβερνών κόμμα.

Μέσα στον πανικό της, ολόκληρη η κυβέρνηση και η ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα. Μάλιστα, φαίνεται ότι η συνέντευξη Μητσοτάκη έπαιξε ρόλο, καθώς πυροδότησε και επιθέσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι άγγιξαν τα όρια του πολιτικού πολιτισμού.

Για παράδειγμα, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, όταν διαπίστωσε ότι ο Σ. Κασσελάκης παρακολουθούσε τη συνεδρίαση της Βουλής, υπέπεσε σε ένα «λάθος» που δεν έγινε δεκτό και πολύ θερμά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είπε με άθλια ειρωνία ότι «ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά», λέγοντας στη συνέχεια ότι έκανε ένα λάθος.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ήταν ακόμα πιο οξύς, λέγοντας ότι «κ. Κασσελάκης προσήλθε ως χειροκροτητής στην Ολομέλεια. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι όσοι δεν είναι αιρετοί δεν χειροκροτούν, απλώς παρακολουθούν. Κάθισε εκεί πέρα. Τον φέρατε, άκουσε μόνο τον κ. Φάμελλο, μίλησε σε 20 βουλευτές από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, γνώριζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι σήμερα θα έχει την πρώτη άτυπη εμφάνιση του ο νέος αρχηγός και προσήλθαν οι 20 από τους 47 βουλευτές. Αυτό είναι θέμα που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ως «κερασάκι» στην επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε και ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με τις περιοδείες του Σ. Κασσελάκη σε περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες πλημμύρες, στην οποία σημειωνόταν ότι «ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό με βιντεάκια και επικοινωνιακά σόου. Αφού πήγε στην Καρδίτσα, καλό θα ήταν να ρωτήσει και τους πολίτες αν μετά τον “Ιανό” η πολιτεία βρέθηκε δίπλα τους, όπως το κάνει και σήμερα. Αν διέθετε λίγο περισσότερο χρόνο, θα το μάθαινε. Ο προκάτοχός του προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια. Οι πολίτες δεν είναι ντεκόρ για φωτογραφίσεις. Έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη. Κι αυτό κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση».

Για ένα… κενό, όπως είπε ο Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η ΝΔ δείχνουν πολύ μεγάλη ανησυχία…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ