Έτσι μπορούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ανατινάξουν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης τον διευκολύνουν για τα ομόφυλα ζευγάρια επειδή δεν κατάλαβαν το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα προδιαγράφονται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών. Έτσι αποφάσισαν οι ηγεσίες τους, του διολισθαίνοντας σε κολοσσιαίο πολιτικό σφάλμα.

Πού ακούστηκε η αντιπολίτευση να ψηφίζει κυβερνητικούς νόμους που δεν ψηφίζουν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές της ΝΔ; Το έκανε ποτέ ο Μητσοτάκης πριν το 2019; Όσο και να συμφωνούσε με κάτι έλεγε «όχι σε όλα»

Ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης τον διευκολύνουν επειδή δεν κατάλαβαν το σχέδιό του.

Αντιλαμβανόμενος το κόστος που θα έχει στην Ευρώπη με την καταδίκη του από το Ευρωκοινοβούλιο- που ανέμενε- προσπάθησε να το ισορροπήσεις δείχνοντας προοδευτικό πρόσωπο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Προβάλλοντας μάλιστα ότι τοσο ριζοσπάστης, ώστε δεν νοιάζεται για πολιτικό κόστος.

Πίσω από αυτό όμως έστησε ένα σχέδιο: διευκόλυνε υπουργούς και βουλευτές να …μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, σίγουρος ότι θα περάσει με ψήφους της αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση δεν θα κλονιστεί.
Έτσι η κοινωνική δυσαρέσκεια απορροφάται από τη ΝΔ δια των στελεχών της στη Βουλή και στην κυβέρνηση που δεν θα ψηφίσουν ή θα απέχουν.

Δεν του βγαίνει ο αντιπερισπασμός της Ευρώπη, αλλά στο εσωτερικό θα έχει και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο.

Ωστόσο, οι κουτοπονηριές δεν έχουν μακριά πόδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ανατινάζουν αυτό το σχέδιο. Να αλλάξουν στάση και να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο την Πέμπτη, επικαλούμενοι τον ίδιο λόγο για τον οποιο επισπεύσθηκε: την καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο καθένας φαντάζεται τι θα επακολουθήσει. Ο Μητσοτάκης θα πέσει την παγίδα του. Οπότε η θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, ή θα σπεύσουν διαφωνούντες να ψηφίσουν για να μην αποσύρει το νομοσχέδιο. Θα γελάει ο κάθε πικραμένος.

Όσο για την ουσία μπορούν τα δυο κόμματα να επαναλάβουν αυτά που έλεγε ο Μητσοτάκης: θα θεσπίσουμε το γάμο των ομοφύλων, όταν γίνουμε κυβέρνηση.

Γι’ αυτά όμως χρειάζεται πολιτική τόλμη που δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε στη Χαρ. Τρικούπη ούτε στην Κουμουνδούρου που δίνουν συγχωροχάρτι στον Πρωθυπουργό που αποδοκίμασε για βάσιμους λόγους το Ευρωκοινοβούλιο…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα