Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Όλα «δείχνουν» κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Με «κομμένη την ανάσα» περιμένουν στην κυβέρνηση τις αποφάσειες της πανελλαδικής συνεδρίασης των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτήν αναμένεται να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους μετά και τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών κάνει λόγο για κοροϊδία και νέο εμπαιγμό μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγρότες είναι σε αναβρασμό και παραμένουν στα μπλόκα με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ, δηλώνοντας έτοιμος να σκληρύνει την στάση του, ενώ δεν αποκλείεται και μία μαζική κάθοδος στην Αθήνα.

Χθες, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας βασικούς οδικούς άξονες ενώ νωρίς το βράδυ σημειώθηκε μικρής κλίμακας ένταση με αστυνομικούς, στο Κιλκίς, στο Τελωνείο των Ευζώνων.

Παράλληλα, αγρότες προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από νωρίς το πρωί και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εισέλθουν. Είχε προηγηθεί η κατάληψη του κτηρίου στην ζώνη ενεργούς πολεοδομίας στην Κοζάνη.

Αγρότες από την Εορδαία και το Αμύνταιο προχωρούν σήμερα (15/2) και για μία ώρα, 16:00-17:00, σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού, που διέρχεται μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα-Φλώρινας.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στον Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Παράλληλα, δε μια προσπάθεια να δείξει αποφασιστικότητα, τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως συνάντηση θα υπάρξει ξανά μόνο με τους αγρότες της Θεσσαλίας, όταν ο πρωθυπουργός επιστρέψει από το Μόναχο και την Ινδία, δηλαδή προς τα τέλη του μήνα, προσδοκώντας ουσιαστικά «διάσπαση» στο αγροτικό μέτωπο με τη βοήθεια των «γαλάζιων» συνδικαλιστών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ