Έτσι η κυβέρνηση «στριμώχνει» την αντιπολίτευση για τα πανεπιστήμια

Πέρα από την παρατήρηση ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια στόχο της Νέας Δημοκρατίας, η νομοθετική πρωτοβουλία που προωθείται από την κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του Ιανουαρίου θεωρείται πως θα «στριμώξει» την αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ σε ένα από τα πιο γνωστά μη κρατικά πανεπιστήμια, εκτιμάται ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να αντιταχθεί σε μια πρωτοβουλία που επιτρέπει την ίδρυση παραρτημάτων τέτοιων πανεπιστημίων και στην Ελλάδα. Ένα αρνητικό κρίσιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ερμηνευτεί ως υποκριτικό, λαμβάνοντας υπόψη τις σπουδές του Κασσελάκη σε μη κρατικό και κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

Αντίστοιχα, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη την υπαναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2007 όταν αρχικά είχε συμφωνήσει για αλλαγές στο άρθρο 16 αλλά τελικά ανακάλεσε τη στήριξή του, θα βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση. Ο κυβερνητικός φορέας καλεί ανοιχτά τον Νίκο Ανδρουλάκη να υποστηρίξει τόσο το ψηφισθέν νομοσχέδιο όσο και την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση πιστεύει ότι ανεξαρτήτως της στάσης της αντιπολίτευσης, θα πετύχει τον στόχο της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...