Έρευνα των αρχών στην έδρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για διαφθορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στην έδρα της οργανωτικής επιτροπής (Comité d’ Organisation, Cojo) των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, στο Σεν Ντενί, όπως αναφέρει το AFP.

Δεκατέσσερις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καμία ανακοίνωση δικαστικής έρευνας με στόχο την επιτροπή δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα.

Η οργανωτική επιτροπή «συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αξιωματούχος της οικονομικής εισαγγελίας είπε ότι οι έρευνες συνδέονται με δύο προκαταρκτικές έρευνες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίες δεν είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν.

Μία από τις έρευνες ξεκίνησε το 2017 για ύποπτη υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων και ευνοιοκρατία και ανησυχίες για απροσδιόριστο συμβόλαιο που συνήφθη από τους διοργανωτές του Παρισιού, δήλωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Η άλλη υπόθεση άνοιξε το 2022 μετά από έλεγχο της Γαλλικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι η υπόθεση στοχεύει ύποπτη σύγκρουση συμφερόντων και ευνοιοκρατία που περιλαμβάνει πολλές συμβάσεις που συνήφθησαν από την οργανωτική επιτροπή και τη Solideo, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένοι για τις 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου 2024.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ