Σάλος για όσα δήλωνε ο Τούρκος καναλάρχης για το «προξενιό» του Γιάννη Αλαφούζου με τον Φατίχ Τερίμ

Μετά από τις δύο διαδοχικές ήττες του Παναθηναϊκού στα πλέι  οφ, που τον αφήνουν πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου, να θυμηθούμε τι δήλωνε ο Ατζούν Ιλιτζαλί , παραγωγός του Σαρβάιβορ, όταν ήρθε ο Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα. Ο Ιλισταλί δεν είναι τυχαίος στην υπόθεση «Τερίμ». Είναι ο προξενητής τής συνεργασίας, αυτός που κατά δήλωσή του, συμβούλεψε τον Γιάννη Αλαφούζο πριν ο τελευταίος αποφασίσει οριστικά να απομακρύνει τον Ιβάν Γιοβάνοβις.

Αντί άλλου σχολίου, ας θυμηθούμε δύο δηλώσεις του:

Η πρώτη στα τέλη του Δεκεμβρίου:  «Το όνομα του Τερίμ το ανέφερα σε μία συνάντηση που είχα με τον Αλαφούζο. Ναι, ήμουν ο ενδιάμεσος στη συμφωνία τους. Η συζήτηση τους πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Με το αποτέλεσμα να έχουμε γίνει και οι τρεις συνεργάτες. Είμαι χαρούμενος εάν είχα μερίδιο στη συμφωνία ενός τόσο επιτυχημένο προπονητή, όπως ο Φατίχ Τερίμ».Η δεύτερη στις αρχές Απριλίου: «Ο πρόεδρος του ΠαναθηναϊκούςΓιάννης Αλαφούζος, είναι φίλος μου. Ήταν πολύ λυπημένος και απελπισμένος. Παρόλο που έκανε μια σοβαρή επένδυση, η ομάδα δεν απέδιδε αυτά που ήθελε. Πέρυσι είχαν μια σοβαρή διαφορά βαθμών, αλλά έχασαν το πρωτάθλημα. Ενώ μιλούσαμε, με ρώτησε τη συμβουλή μου. Ο Φατίχ Τερίμ ήρθε στο μυαλό μου επειδή είναι ένας νικητής. Ο πρόεδρος έμεινε έκπληκτος στην αρχή. Μου είπε “μπορείς να πείσεις τον Τερίμ να έρθει;”. Του απάντησα, “το πρότζεκτ σου είναι καλό. Στον Φατίχ αρέσουν οι δύσκολες δουλειές”. Συνέβη όταν όλες οι πλευρές ήταν θετικές. Δημιουργήθηκε μια χημεία. Για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού τρία λεπτά σύζητησης με τον Φατίχ Τερίμ ήταν αρκετά».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έδιωξε τον πιο επιτυχημένο προπονητή του Παναθηναϊκού τα τελευταία (πολλά) χρόνια, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε μια στιγμή που δεν είχε χαθεί τίποτα -αντίθετα η η ομάδα ήταν μέσα σε όλους τους στόχους της. Υποτίθεται ότι το έκανε για να της δώσει ώθηση. Και την έσπρωξε στην αστάθεια και στη ανισορροπία. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ