Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το σκάνδαλο με τα email της Ασημακοπούλου

Έρευνα για την σκανδαλώδη υπόθεση αποστολής email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι «δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου).

Η κίνηση της ευρωβουλευτού συνάντησε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και συναδέλφων της στην ευρωβουλή, ενώ το θέμα έφτασε και στην Κομισιόν (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ