Έξαλλος ο Ελον Μασκ εξαπολύει πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις από το Χ

Έξαλλος ο Ελον Μασκ εξαπολύει πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις από το Χ. Η πορεία των αντιδράσεων από την πρώτη στιγμή που εξαγόρασε το Twitter έχει πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας φέρνοντας όπως φαίνεται τον Έλον Μασκ σε απόγνωση. Όμως ακόμη και για τον πάντα απρόβλεπτο και εκρηκτικό Αμερικανό μεγιστάνα η αντίδραση του στην απόφαση μεγάλων εταιρειών να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα μετά από μια ανάρτηση του που θεωρήθηκε ευθέως αντισημιτική ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Πολλές εταιρείες διέκοψαν τη διαφημιστική τους συνεργασία με το Twitter, που μετονομάστηκε σε X, βλέποντας ότι μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ είχε επιστρέψει η τοξικότητα και ρατσιστικό περιεχόμενο με τον ίδιο τον Μασκ να στηρίζει ενεργά αυτή την εξέλιξη με πολλούς τρόπους. Η επίμαχη ανάρτηση οδήγησε κολοσσούς όπως η Disney, η Paramount και η NBCUniversal να διακόψουν τη συνεργασία με το X ενώ το ίδιο έκανε και IBM μετά την εμφάνιση της διαφήμισης της μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Κορυφαία στελέχη της διαφημιστικής αγοράς των ΗΠΑ συμβούλευσαν την επικεφαλής του Χ Λίντα Γιακαρίνο που προέρχεται από τον διαφημιστικό τομέα και αποτελεί σημαντικό στέλεχος του κλάδου να εγκαταλείψει την πλατφόρμα για να προστατέψει το όνομα της με εκείνη να απαντά διπλωματικά ότι συνεχίζει να στηρίζει την εταιρεία. Δεν ξέρει κανείς βέβαια αν διατηρεί την ίδια άποψη και σήμερα μετά την σφοδρή επίθεση του Μασκ στους μέχρι πρότινος πελάτες της πλατφόρμας.

Έξαλλος ο Ελον Μασκ

Ο Μασκ εμφανίστηκε στο οικονομικό συνέδριο DealBook των New York Times και αρχικά έκανε αυτοκριτική αναφέροντας ότι έχει κάνει κατά καιρούς πολλές αναρτήσεις που ήταν ανάρμοστες ή προβληματικές γενικότερα αλλά η επίμαχη στην οποία συμφώνησε με ένα αντισημιτικό σχόλιο ενός χρήστη του X είναι η χειρότερη που έχει κάνει μέχρι σήμερα και με αυτή προσέφερε «ένα όπλο γεμισμένο με σφαίρες στους αντιπάλους τους για να τον πυροβολήσουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όμως ο Μασκ δεν έμεινε στην αυτοκριτική και δεν προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση σε σχέση με τους πελάτες του Χ αλλά ενώ ομολόγησε ότι αυτή η φυγή διαφημιστικών κεφαλαίων «σκοτώνει» την πλατφόρμα εντούτοις υποστήριξε ότι η απόφαση των εταιρειών να αποσύρουν τις διαφημίσεις είναι εκβιαστική και δεν την ανέχεται.

«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει μέσω της διαφημιστικής δαπάνης, να με εκβιάσει οικονομικά να πάει να γα…. Είναι αυτό ξεκάθαρο; Ελπίζω να είναι. Γειά σου Μπομπ αν είσαι εδώ στο κοινό» είπε ο εκνευρισμένος Μασκ απευθυνόμενος στον Ρόμπερτ Ίγκερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Disney. Παράγοντες της διαφημιστικής αγοράς έσπευσαν να δηλώσουν ότι αυτό το ξέσπασμα του Μασκ «θα μείνει αξέχαστο» στους πελάτες της εταιρείας και κατά την γνώμη τους δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο X.

Ο Μασκ στη συνέχεια επέμεινε πώς ο ίδιος αγωνίζεται πάντα για το γενικότερο καλό και τη δημόσια αποτύπωση της αλήθειας ενώ δήλωσε ότι κατέχει την κορυφαία θέση παγκοσμίως όσον αφορά σε δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και άρα οι κατηγορίες εναντίον του δεν ευσταθούν υπονοώντας επίσης ότι ακόμη και οι ατυχείς δημόσιες τοποθετήσεις του θα πρέπει να του συγχωρούνται.

Να σημειωθεί ότι σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις από την επίμαχη ανάρτηση ο Μασκ ταξίδεψε στο Ισραήλ, συναντήθηκε με την κυβέρνηση της χώρας και επισκέφτηκε κιμπούτς που δέχτηκαν επίθεση της Χαμάς η οποία όμως αντέδρασε και ζητά τώρα από τον Μασκ να επισκεφτεί την Γάζα και να συναντηθεί μαζί της για να δει τι συμβαίνει από τις επιθέσεις του Ισραήλ εκεί. Μένει να δούμε αν και τι είδους απάντηση θα λάβει η Χαμάς από τον Μασκ στο αίτημα της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ