Έντονη ανησυχία στο Μαξίμου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Καμία επιστοσύνη στον Αυγενάκη

Η ανησυχία κορυφώνεται στο Μαξίμου ενόψει της αυριανής σημαντικής συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων των αγροτών, οι οποίοι εμφανίζονται αμετακίνητοι στις κινητοποιήσεις τους, δηλώνοντας έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση, ενώ εκφράζουν μηδενική εμπιστοσύνη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η πρόσφατη κίνηση των αγροτών να αποκλείσουν δρόμους έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Αυγενάκης στην Αλεξανδρούπολη, και η επακόλουθη εισβολή τους στο αεροδρόμιο, αναδεικνύει την ένταση της κατάστασης και τον φόβο της κυβέρνησης ότι η συνάντηση μπορεί να μην αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι αγρότες, παραμένοντας σταθεροί στις θέσεις τους και μη επηρεασμένοι από τα μέχρι τώρα μέτρα, ενδέχεται να προχωρήσουν σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, με την κοινή γνώμη να βρίσκεται στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οποιαδήποτε βίαιη αντιμετώπιση μπορεί να καταλήξει να εντείνει τις αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητσοτάκης προσπαθεί να διασφαλίσει μια ικανοποιητική έκβαση της συνάντησης, υπογραμμίζοντας την προθυμία της κυβέρνησης να ακούσει και να ανταποκριθεί στις αγωνίες των αγροτών, ενώ τονίζει τη σημασία της διατήρησης των δρόμων ανοικτών για τη διεξαγωγή μιας καλής συζήτησης.

Παρά τις ήδη ληφθείσες πρωτοβουλίες, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά της περιθώρια, αφήνοντας ελάχιστο περιθώριο για περαιτέρω άμεσες υποστηρίξεις.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να προσέλθουν στη συνάντηση με ανοικτή διάθεση αλλά και με απαιτήσεις που αναμένουν να εισακουστούν. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς η συνάντηση μπορεί να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων και την εξέλιξη των αγροτικών διεκδικήσεων στην Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ