Έκτακτη σύσκεψη Κασσελάκη με στενούς συνεργάτες του – Όλο το παρασκήνιο

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη (διαβάστε ΕΔΩ) για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε ότι θα υπάρξει κίνηση απέναντί του για τη μάχη της αρχηγίας, μετά την αμφισβήτηση που είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα και τη βρόμικη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν είχε σαφή εικόνα για το ποιος, ποια ή ποιοι θα ήταν αντίπαλοί του.

Στενοί του συνεργάτες πάντως έλεγαν ήδη από χθες ότι από τη στιγμή που ενεπλάκη ο κ. Τσίπρας στη διαμάχη, αυτό σήμαινε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εξ αρχής αποφασισμένος να στηρίξει άλλη λύση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζει τώρα το επιτελείο του νυν προέδρου προσανατολίζεται να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη ως μία προοπτική που δεν μπορεί να φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Πάντως το συνέδριο θα κληθεί να αποφασίσει και επί του χρονοδιαγράμματος, καθώς δεν υπήρξε μέχρι χθες βράδυ ενιαία προσέγγιση στο θέμα αυτό.

Ο κ. Κασσελάκης προτείνει να στηθούν κάλπες στις 10 Μαρτίου, επικαλούμενος ότι σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θα πάει στις 31 του ίδιου μήνα, αφήνοντας μικρό περιθώριο στο κόμμα να ετοιμαστεί για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Κι αυτό, όχι γιατί θα πρέπει ο ίδιος να παρουσιαστεί στο στρατό στα μέσα Μαρτίου, – υπάρχει άλλωστε και η δυνατότητα αναβολής – αλλά επειδή ακολουθούν δύο τριήμερα αργιών, που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...