Έκδηλη η ανησυχία του ΠΟΥ για την πνευμονία στην Κίνα

Έκδηλη η ανησυχία του ΠΟΥ για την πνευμονία στην Κίνα. Τεράστια ανησυχία στην διεθνή επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η μυστηριώδης πνευμονία που προσβάλλει ολοένα περισσότερα παιδιά στο Πεκίνο και σε άλλες περιοχές της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτό, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας έδωσαν απαντήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέδωσαν, από τον περασμένο Μάιο έχουν αυξηθεί οι διακομιδές παιδιών στα νοσοκομεία με μυκόπλασμα της πνευμονίας. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο έχουν αυξηθεί και οι διακομιδές με λοίμωξη από αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), αδενοϊό και γρίπη.

Μάλιστα, οι υγειονομικές Αρχές διευκρίνισαν πως οι αυξήσεις αυτές παρατηρούνται νωρίτερα από το αναμενόμενο για την εποχή του χρόνου. Ωστόσο δεν ήταν απρόσμενες, αφού μόλις στις αρχές του χρόνου ήρε η Κίνα όλους τους περιορισμούς που είχε θέσει για την πανδημία.

Δεν έχει βρεθεί νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο

Την ίδια ώρα, ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε ο ΠΟΥ αναφέρει ακόμα πως οι κινεζικές Αρχές είπαν ότι δεν έχουν βρει κάποιο νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο. Ισχυρίστηκαν ακόμα ότι η αύξηση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού δεν έχουν επιβαρύνει δυσανάλογα τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι απαντήσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές στον κινεζικό Τύπο και τις εικόνες των ατελείωτων περιστατικών που διακινούνται στα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ κάνει σαφές στην ανακοίνωσή του πως παρακολουθεί από τα μέσα Οκτωβρίου στοιχεία από τα κινεζικά συστήματα επιτήρησης που δείχνουν αύξηση στις παιδιατρικές αναπνευστικές λοιμώξεις στις βόρειες περιοχές της Κίνας.

«Το μυκόπλασμα της πνευμονίας και ο ιός RSV προσβάλλουν περισσότερο τα παιδιά παρά τους ενήλικες», σημειώνει και προσθέτει ότι εξακολουθεί να επιτηρεί την κατάσταση και να συνεργάζεται στενά με τις Αρχές της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ