Άρθρο κόλαφος από την Εφημερίδα των Συντακτών για τον Νίκο Χατζηνικολάου και τις αθλιότητες κατά της Πόπης Τσαπανίδου

Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Μια απροκάλυπτα σεξιστική και καθόλου χιουμοριστική «μίμηση» της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου από τον Τάκη Ζαχαράτο στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε προχθές τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΑΝΤ1.

Ξάφνιασε η επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου να συμπεριλάβει στην κατά τα άλλα σοβαρή τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε προχθές τα αποτελέσματα των εκλογών, στον ΑΝΤ1, μια απροκάλυπτα σεξιστική και καθόλου χιουμοριστική «μίμηση» της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου από τον Τάκη Ζαχαράτο.

Ασφαλώς δεν έβγαζαν κανένα γέλιο οι επαναλαμβανόμενες κραυγές του κ. Ζαχαράτου για το ότι «δεν ολοκλήρωσε» και ότι «δεν την αφήνουν να ολοκληρώσει» ούτε καταλάβαινε κανείς τι είδους χιούμορ ήταν αυτό και ποια σχέση είχε με το πρόσωπο και την ιδιότητα της κομματικής εκπροσώπου. Στο ίδιο σεξιστικό παραλήρημα περιλαμβάνονταν χυδαιότητες και για άλλες γυναίκες-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Σία Αναγνωστοπούλου, την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τη Βασιλική Κατριβάνου.

Η κυρία Τσαπανίδου, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στο ίδιο στούντιο, διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι της έστειλαν μήνυμα «για το περίφημο βίντεο του κυρίου, το κωμικό, για το οποίο γέλασαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι. Μου μεταφέρανε λέξεις και φράσεις που περιείχε. Για μένα αυτό το βίντεο δεν είναι χιουμοριστικό, δεν είναι σάτιρα. Είναι βαριά, βαρύτατη σεξιστική επίθεση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε βέβαια απόλυτα δίκιο. Αλλά αντί να προσπαθήσει να τα μαζέψει κάπως ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκείνος επέμενε ότι επρόκειτο για χιούμορ: «Ε, όχι, είστε υπερβολική, έχω δεχθεί κι εγώ τέτοιου είδους σάτιρα, επί δεκαετίες, άγρια σάτιρα, και από τον Μητσικώστα».

Ειλικρινά δεν θυμάμαι τον Μητσικώστα να μιμείται πώς κάνει ο Χατζηνικολάου όταν δεν μπορεί να ολοκληρώσει ή να μπλέκει τη στίξη με τη στύση του, αλλά με τις χθεσινές του δικαιολογίες δεν έπεισε κανέναν. Και σίγουρα δεν θυμάμαι ποτέ να έχει ο ίδιος ζητήσει τη βοήθεια του κ. Ζαχαράτου για να διακωμωδήσει με παρόμοιο τρόπο άλλους εκπροσώπους Τύπου κομμάτων, λ.χ. τον κ. Πέτσα ή τον κ. Σκέρτσο.

Πώς να εξηγήσει κανείς αυτή την προσχεδιασμένη αθλιότητα; Και λέω «προσχεδιασμένη» εφόσον το βίντεο Ζαχαράτου ήταν γυρισμένο πολύ νωρίτερα και μάλιστα στη σκηνή συμμετείχε με τις δικές του ατάκες ο κ. Χατζηνικολάου. Και, ακόμα, πώς συμβιβάζεται η χυδαιότητα με την εικόνα του σοβαρού τηλεπαρουσιαστή που χτίζει επί τόσες δεκαετίες ο ίδιος; Και πώς είναι δυνατόν να διακόπτεται –και μάλιστα πολύ νωρίς– η εκφώνηση και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων μόνο και μόνο για να μεταδοθεί μια παρόμοια «σάτιρα» με στόχο ένα πολιτικό πρόσωπο;

Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό σφάλμα, στο οποίο μπορεί να πέσει ακόμα και ο πιο έμπειρος τηλεπαρουσιαστής, παρακινημένος από τις ανάγκες του τηλεοπτικού ανταγωνισμού. Η Πόπη Τσαπανίδου έγινε στόχος της μονοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης που έχει στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που δέχτηκε να αναλάβει κεντρικό πολιτικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Η γκροτέσκα επίθεση εναντίον της που οργάνωσε ο κ. Χατζηνικολάου ήταν κυρίως ένα μήνυμα προς όλα τα δημόσια πρόσωπα ότι αν τολμήσουν να συνεργαστούν με τον «εξαποδώ», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε πρέπει να περιμένουν τα χειρότερα.

Βέβαια προχθές το έκαναν με τόσο χοντρό τρόπο που εκτέθηκαν οι ίδιοι και πρώτα πρώτα ο οικοδεσπότης της εκπομπής. Λίγο ακόμα και ο κ. Χατζηνικολάου θα μας λέει το δελτίο του από το Δελφινάριο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ