«Άλλος Άνθρωπος»: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες – «Πουλούσαν τα τρόφιμα από τις δωρεές»

Σειρά αποκαλύψεων συγκλονίζουν τη φιλανθρωπική κοινότητα, με τον ιδρυτή της οργάνωσης “Άλλος Άνθρωπος“, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, στο επίκεντρο των κατηγοριών για απάτες και κατάχρηση των δωρεών.

Πρώην εθελοντές και δωρητές καταγγέλλουν ότι χρήματα και τρόφιμα που συγκεντρώνονταν για τις δράσεις της οργάνωσης “χάνονταν” ή ακόμα και πουλιόντουσαν, αντί να προωθηθούν στους αποδέκτες τους.

Σοβαρές καταγγελίες αναφέρουν ότι ο Πολυχρονόπουλος ζητούσε δωρεές μέσω social media για την κάλυψη προσωπικών εξόδων, με τα χρήματα να φέρονται να κατευθύνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς και να εξαφανίζονται.

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία για τα τρόφιμα από τις δωρεές έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τονίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο αρκετοί εθελοντές άρχισαν να φεύγουν από το πλευρό του Πολυχρονόπουλου, καθώς παρατηρούσαν ύποπτες κινήσεις μέσα στην κοινωνική κουζίνα.

«Τα καλά πράγματα πήγαιναν στην Κεραμικού και έφευγαν για ένα Αυστριακό που του έστελνε. Έβλεπα η αποθήκη άδειαζε μέσα σε 2-3 ώρες που ήταν 20 τ.μ. και την είχαμε γεμίσει και όταν ρωτούσα, μου έλεγαν πως ήρθαν και τα πήραν ωφελούμενοι. 100% τα έδινε σε κάποιο πακιστανικό μαγαζί, οπότε μπορούσε έτσι να ρευστοποιήσει και τα πράγματα που έρχονταν στην κοινωνική κουζίνα», υποστήριξε.

«Πάνω από 100-150 σακούλες με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία τα έφερνε ο κόσμος και άφηνε για να μαγειρεύουμε ρύζια, μακαρόνια, ότι δεν περιείχε κρέας μέσα. (Το κρέας) μένει σε καταψύκτες που έχουν μέσα στην κοινωνική κουζίνα και το μοιράζονται σιγά σιγά σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου. Αμφιβάλλω αν έχουν αγοράσει πότε κρέας», είπε.

Εμπλοκή σε Τυχερά Παιχνίδια

Εντοπίστηκε ότι σημαντικά ποσά από τους λογαριασμούς για δωρεές χρησιμοποιήθηκαν για τυχερά παιχνίδια, προκαλώντας έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παρά τις σοβαρές κατηγορίες, ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου υποστηρίζει ότι οι χρηματοδοτήσεις προορίζονταν αποκλειστικά για τη φιλανθρωπική δράση και απορρίπτει τις κατηγορίες για εθισμό στον τζόγο.

Μαρτυρίες από πρώην εθελοντές αποκαλύπτουν την ύπαρξη ύποπτων δραστηριοτήτων μέσα στην οργάνωση, με πολλούς να αποχωρούν ή ακόμα και να δέχονται απειλές όταν προσπάθησαν να αντιδράσουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ