«Φρένο» σε νέες ρυθμίσεις οφειλών

Κάθε παράθυρο για νέα ρύθμιση οφειλών προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ, αλλά και για τυχόν βελτιώσεις επί των τρεχουσών ρυθμίσεων έκλεισε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους οφειλέτες να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις δύο ρυθμίσεις, των 120 δόσεων που αναβιώνει για τα παλιά χρέη και των 36-72 δόσεων για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης, που θα είναι ενεργές έως τα τέλη Ιουλίου, αξιοποιώντας τα οφέλη τα οποία προκύπτουν από την ένταξή τους σε αυτές. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία. Έχουν νομοθετηθεί πρόσφατα τόσο η αναβίωση των 120 δόσεων για παλαιούς οφειλέτες όσο και οι 72 δόσεις για πιο πρόσφατους σχετικά οφειλέτες. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας που μπορεί να ωφεληθούν να σπεύσουν μέχρι τέλος Ιουλίου και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Ας σπεύσουν, λοιπόν, να τακτοποιήσουν τις σχετικές εκκρεμότητες με προφανή για τους ίδιους οφέλη» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες έχουν στη διάθεσή τους 22 ημέρες για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις που τρέχουν.

Η υπαγωγή και η συμμόρφωση στη ρύθμιση παρέχουν στον οφειλέτη τα ακόλουθα ευεργετήματα:
– Χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ΚΦΔ

– Αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 (Α’ 43) ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται. Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της ρύθμισης αναστέλλεται η παραγραφή του ποινικού αδικήματος κατά παρέκκλιση των χρονικών περιορισμών του άρθρου 113 του Ποινικού Κώδικα

– Αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων. Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της ρύθμισης οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί εις χείρας τρίτων σε βάρος του οφειλέτη δεν καταλαμβάνουν μελλοντικές απαιτήσεις του οφειλέτη έναντι του τρίτου, υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν ρυθμιστεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και γνωστοποιείται στον τρίτο. Ακόμα η ΑΑΔΕ θα υποστείλει ειδοποιητήρια στις 18 Ιουλίου στους μεγαλοοφειλέτες, καλώντας τους εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι την 1η Αυγούστου, να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Όσοι δεν το πράξουν θα περιληφθούν στις λίστες που θα δημοσιοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2023. Σημειώνεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι καταστάσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023 θα επικαιροποιηθούν μέχρι την 4η Αυγούστου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....