«Τράβηξαν 7.500€ για μπουζούκια – Απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια» – Νέες καταγγελίες σοκ για τα χρήματα που διακινούσε ο «Άλλος Άνθρωπος»

Τι έγιναν τα χρήματα από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων ερευνούν οι Αρχές.

Παράλληλα, νέες καταγγελίες που σοκάρουν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο κ. Γιώργος που ήταν εθελοντής για έναν χρόνο στην κοινωνική κουζίνα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εμπειρία του από τον «Άλλο Άνθρωπο».

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον «Άλλο Άνθρωπο» και αυτό που αντίκριζα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη, για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη, και τα οποία δεν τα έδιναν. Mας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν, μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. Το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας», επισήμανε.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Βίντεο-σοκ: Αγνώριστος ο Πολυχρονόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή (vid)

«Με όποιον δεν άκουγε αυτά που ήθελε, ο Πολυχρονόπουλος είχε μία στάση επιθετική, να φωνάζει και να βρίζει. Αναφορικά με τα χρήματα, παρουσίαζαν κάποια κουτιά σε διάφορα μαγαζιά και αυτά που μαζεύονταν, όταν τα έφερναν στην «Κοινωνική Κουζίνα» τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν στην «Κοινωνική Κουζίνα» και σταματούσε εκεί», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Περιέγραψε δύο περιστατικά, ένα με «μπουζούκια» και ένα δεύτερο για μια δωρεά Ελληνοαμερικανού στην Κοινωνική Κουζίνα.

«Όταν αντίκρισα αυτό το περιστατικό ότι ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν ήρθα απέναντι στο κομμάτι να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην κάνουν κακό στην οικογένειά μου. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δεν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν κάποιες φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», αποκάλυψε ο εθελεοντής.

«Το άλλο περιστατικό αφορά σε έναν Ελληνοαμερικάνο που έκανε μια δωρεά 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, του είπα το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”».

Ο κ. Γιώργος μάλιστα τονίζει ότι αν κληθεί για κατάθεση θα πάει και τόσο καιρό σιωπούσε γιατί φοβόταν. «Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. Και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα «πατήματά» του ήταν άνω των 2 ευρώ».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...