Ο φόβος του Μητσοτάκη για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βόνιτσα, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, και η συζήτησή του με τους αγρότες, αποκαλύπτει την έντονη ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου για τις επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο πλήττει σήμερα την ελληνική κοινωνία, ακόμα και το εκλογικό σώμα της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, τόνισε στη συζήτηση με τον πρωθυπουργό το βάρος της ακρίβειας που επιβαρύνει ιδιαίτερα τους αγρότες.

Ωστόσο, η αύξηση της ακρίβειας είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Η μεγάλη ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι ενδεχόμενες μακροχρόνιες συνέπειες των κινητοποιήσεων, όπως η δυσκολία στην προμήθεια προϊόντων και η αύξηση των τιμών, που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Οι αγρότες διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το διπλό πρόβλημα της διαχείρισης των αντιδράσεων του αγροτικού κόσμου, ειδικά στη Θεσσαλία όπου οι αγρότες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημίες.

Ο Σπύρος Κοτοπούλης αναδεικνύει το πρόβλημα της μείωσης των ενισχύσεων στον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι η βασική ενίσχυση έχει μειωθεί κατά 30% έως 60%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την πρόκληση να βρει λύσεις που θα στηρίξουν τους αγρότες, ενώ αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις που είχαν αντίθετα αποτελέσματα στο παρελθόν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ